Guantanamo nu numai că nu a ajutat cu informații credibile serviciile de informații, însă a contribuit la radicalizarea unor musulmani moderați. Nu este doar părerea mea. O comisie a Senatului Statelor Unite a întocmit un raport potrivit căruia CIA a înșelat opinia publică și a ascuns duritatea interogatoriilor. De asemenea, cum era de așteptat, informațiile obținute prin tortură s-au dovedit fără valoare, simple invenții… Mecanismul care ajută la descoperirea, recunoașterea și îndreptarea propriilor greșeli nu-l găsești decât într-o democrație. Pentru dictaturi e așa de ușor să pună batista pe țambal.

One thought on “Tortura și informațiile”
  1. Indreptarea propriilor greseli ?
    Cum se indreapta torturarea unui om Adelin ? Intreb si eu.
    Cat despre subiectul lagarului respectiv, scopul nu erau informatiile, scopul era intimidarea. Asta asa, sa spunem adevarul.

    Sarmanii americani, inca se cred stapanii lumii, ei cu cele 3 arme penibile pe care le au. Au invins 3 musulmani idioti si s-au laudat ce tari sunt. Oare ce o sa faca „stapanii” lumii cand o sa fie nevoiti sa lupte contra chinezilor uniti cu popoarele africane si cu musulmanii ? Intreb si eu. Din pacate americanii sunt atata de prosti incat cred ca imperiul lor o sa fie vesnic. Hahahahaha, asa credeau toti cei care au avut imperii in istorie.

    *Te rog Adelin, nu spune ca nu sunt un imperiu. Se comporta ca un imperiu si actioneaza ca atare. Pentru cine are ochii deschisi este evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.