Tortura și informațiile

Guantanamo nu numai că nu a ajutat cu informații credibile serviciile de informații, însă a contribuit la radicalizarea unor musulmani moderați. Nu este doar părerea mea. O comisie a Senatului Statelor Unite a întocmit un raport potrivit căruia CIA a înșelat opinia publică și a ascuns duritatea interogatoriilor. De asemenea, cum era de așteptat, informațiile obținute prin tortură s-au dovedit fără valoare, simple invenții… Mecanismul care ajută la descoperirea, recunoașterea și îndreptarea propriilor greșeli nu-l găsești decât într-o democrație. Pentru dictaturi e așa de ușor să pună batista pe țambal.

1 thought on “Tortura și informațiile

 1. Betivul turmentat

  Indreptarea propriilor greseli ?
  Cum se indreapta torturarea unui om Adelin ? Intreb si eu.
  Cat despre subiectul lagarului respectiv, scopul nu erau informatiile, scopul era intimidarea. Asta asa, sa spunem adevarul.

  Sarmanii americani, inca se cred stapanii lumii, ei cu cele 3 arme penibile pe care le au. Au invins 3 musulmani idioti si s-au laudat ce tari sunt. Oare ce o sa faca “stapanii” lumii cand o sa fie nevoiti sa lupte contra chinezilor uniti cu popoarele africane si cu musulmanii ? Intreb si eu. Din pacate americanii sunt atata de prosti incat cred ca imperiul lor o sa fie vesnic. Hahahahaha, asa credeau toti cei care au avut imperii in istorie.

  *Te rog Adelin, nu spune ca nu sunt un imperiu. Se comporta ca un imperiu si actioneaza ca atare. Pentru cine are ochii deschisi este evident.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.