Un avion pe care România nu cred că-l va avea vreodată. Am zburat cu Eurofighter Typhoon la București, în aprilie 2007. A  fost un aparat al Forțelor aeriene italiene. A fost …de vis. Italienii mi-au spus că am fost primul jurnalist din lume care a zburat cu un Typhoon de-al lor. Nici măcar un jurnalist italian nu experimentase așa ceva. Ăsta cred că se poate numi noroc chior.

Un Typhoon britanic aterizînd la Farnborough, UK-2008

5 thoughts on “Typhoon”
  1. Sincer sunt foarte circumspect in ceea ce priveste capacitatea europenilor de a dezvolta avioane de lupta. Competitia se da intre industria aeronautica americana si rusa. Bun, inteleg ca nu ne putem dota cu SU, si sigur, visez la ziua cand Romania va avea RAPTOR-ul american (adica niciodata), dar nu stiu daca e cazul sa ne gandim la TYPHOON. Oricum Congrats pentru Zbor.

    1. WickerMan, Typhoon este foarte scump și nu mă gândesc doar la achiziție. Fiind un avion cu două motoare, ora de zbor sare cu mult de 10.000 de euro…În rest e un super-avion. Europenii mai au ceva de lucru la casca Dash, la radar, însă e un avion multirol performant.

  2. Imi spune si mie cineva cu ce este mai bun un Mig21 decat Mig29? Nu am inteles niciodata de ce am renuntat la ele.

    Iar un Suhoi27 e superb. Am vrut odata sa-l realizez ca macheta dupa o revista Modelism veche…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.