Undă verde

Consiliul de Securitate a dat undă verde pentru no-fly zone în Libia. 10 au votat pentru și cinci s-au abținut. Cei cinci sunt: China, Rusia, Germania, Brazilia și India. Vom avea bombardamente în Libia în curând…

Un refugiat din Libia stă la umbră, în timp ce alte sute de oameni stau la rând pentru mâncare. Shusha, granița tunisiano-libiană, martie 2011.

8 thoughts on “Undă verde

 1. Dragos B

  He, he… De Bahrein de ce nu se zice nimic? Ii bat aia de-i sparg pe demonstranti (cu ajutor fratzesc, saudit) si nu se aude… Pai acolo e flota americana, nu e voie la demonstratii si ‘democratie’. Cu Egiptul ce se mai aude? Care mai e situatia pe acolo? Nimeni nu mai zice nimic.
  Au prins Libia intre Egipt si Tunisia, ca aveau europenii nevoie de petrolul lor… Ai petrol (sau alte bogatii)? Las’ ca venim noi si ti-l luam! Cu ajutorul vrajelii de institutie numita O.N.U.

  Reply
 2. Alex(hartistu' lu' Moise)

  As fi spus ca mi se pare inceredibil (daca traiam intro lume normala) dar nu pot sa spun asta. Oricum echipa de PR care a venit cu termenul “no-fly zone” este f buna. Nu suna invaziv. Si actiunea are un scop atat de nobil. Sau poate nu…

  Reply
 3. VirtualKid

  @Dragos B:
  Nu au invatat nimic. Pur si simplu nu le mai pasa de nimic.
  Cum ramane cu libertatea si democratia?
  Ce anume le da dreptul sa intervina intr-un alt stat.
  Si principiile inalienabile sunt potrivite cu mana, in functie de interesul de moment.

  Reply
 4. VirtualKid

  @americanu:
  Departe de mine gandul de a-i tine partea, insa se lucreaza cu tot mai multe masuri, ceea ce imi da prilejul sa ma umplu de scarba atunci cand vad falsa preocupare pentru valorile universale.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.