Deși nu sunt un mare fan al dansului și al muzicii de petrecere date la maximum, am fost la aproape toate nunțile și botezurile la care am fost invitat. Cred că rata de participare a fost de peste 90 la sută. Am făcut această introducere pentru a vă vorbi despre o specie aparte, descoperită de mine în urma cercetării atente a diferitelor liste de invitați la astfel de evenimente fericite. Este vorba de țepuitorii nunților și ai botezurilor, cei care confirmă până în ultimul moment și nu mai apar. Bineînțeles că țepuitorii sunt și ei de mai multe feluri. Sunt cei cu oareșce urmă de bun-simț, cei care anunță în ultimul moment motive care să le justifice absența. Cel mai tare astfel de motiv l-am auzit la un botez al unei fetițe al cărei naș eram. Mama micuței creștinate a primit un telefon în urma căruia a aflat că o invitată nu poate veni din cauza „ unui accident cosmetic”. Da, da, accident cosmetic!  Nu mă întrebați ce a însemnat asta. Organizatoarea botezului s-a rușinat să ceară detalii. Ar fi putut fi orice: vopsitul părului într-o culoare diareică, răni cauzate de prea multă ceară în zona inghinală, sau pur și simplu o scuză scornită de o minte bolnavă de femeie.  Există și țepuitori completamente nesimțiți, cu obraz și mai gros. Ei nici măcar nu se deranjează să anunțe că nu vin. Am avut la Antena 1 un astfel de exemplar, persoană cunoscută, care le confirma tuturor participarea și, în ziua chermezei, dispărea fără urmă. Persoana despre care vă povestesc a fost totuși la două nunți din Antene: a lui Petreanu, când era redactor-șef și a lui Sorin Oancea, când încă era tare în trust. Dacă cei doi s-ar căsători acum( nu între ei, Doamne ferește!), când sunt într-un con de umbră, fac pariu că personajul nu s-ar mai deranja să apară la sindrofii.

11 thoughts on “Accident cosmetic”
  1. am vazut ca nu vrei sa zici, ca altfel o faceai din prima – incercam sa-i stimulez pe ceilalti sa vina cu ghicitul…eu n-am idee

    1. Marcel, bârfele sunt la colț, pe hol, în cerc restrâns. Povestea este publică. O poate citi inclusiv personajul, dacă nu cumva a făcut-o deja. Pe lângă faptul că nu prea ai proprietatea termenilor, cred că ești și un plângăcios-căcăcios care se ascunde în spatele unui pseudonim. Îți doresc să ai curaj să și semnezi, așa cum fac eu. În rest, să te dezvolți normal.

    1. VirtualKid, botezul a fost în luna mai și persoana nu a fost pe listă. Au fost doar prieteni. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.