Acum un deceniu

Fix acum 10 ani, impreuna cu Florin Dobre, eram in Hotel Palestina din Bagdad. BagdadEram la un loc cateva zeci de corespondenti straini. Strict controlati de irakieni, filmam bombardamentele americane. In acesta fotografie, vedeti privelistea pe care eu si Florin am admirat-o aproape o luna. A trecut de atunci un deceniu, dar Irakul nu pare sa fi devenit mult mai sigur. Peste 20 de bombe si masini capcana au explodat ieri in capitala …

5 thoughts on “Acum un deceniu

 1. Gigi

  În vremurile în care Sadam era preşedinte , în Irak nu existau drepturi ale omului . Americanii au înlăturat regimul totalitar în numele drepturilor omului . Noi cu toţii ştim că nu doar acesta a fost motivul . A fost instaurată democraţia . Oare irakienii doresc asta ? Am mari îndoieli că i-a întrebat cineva !

  Reply
 2. Dudian

  Cel mai trist e ca nu se vede deloc luminita de la capatul tunelului…e peste imaginatia mea un Irak sigur.

  Reply
 3. tikka

  Din nefericire pentru irakieni si oameni in general nu vom intelege toate dedesubturile razboaielor sec XX si XXI. Momentan stim cate ceva : petrol, droguri, diamante, piata de testare si desfacere pt arme, manipulare media din greu, etc. Pacat de toate destinele distruse de razboi. Ei raman cu banii, noi cu eroii multidecorati. Post-mortem.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.