“Ade, roșul de pe steag e sângele eroilor!”

Ieri, timp de o oră și jumătate, împreună cu un amic, colonelul Costi Spânu, am transmis Parada de la Arcul de Triumf. A fost a cinsprezecea în tot atâția ani. arccomentatoriDeși mă scol cu noaptea-n cap, stau ore-n șir în picioare, în frig, această transmisiune mă umple de fiecare dată de energie. De ce? Nu pentru că-i văd pe politicieni îngrămădindu-se să prindă prim-planul, nu. Pentru că sunt înconjurat de mii de copii înarmați cu stegulețe, aduși de părinți să vadă soldații și să asculte imnul. Piticii care învață să-și iubească țara îmi dau mereu speranță. În urmă cu câteva zile, pe un ton serios, Smaranda a ținut să-mi explice: “Ade, roșul de pe steag e sângele eroilor care ne-au apărat. Ne-au zis la grădiniță.” Da, copii sunt minunați și ei pot face țara aceasta mai bună. Timp ar fi. România e tânără, are doar 95 de ani. 🙂

 

5 thoughts on ““Ade, roșul de pe steag e sângele eroilor!”

  1. Romi

    Ca bine zici de copii!
    Ieri am avut onoarea sa defilez pe sub Arcul de Triumf si nu mi-am putut abtine zambetele cand auzeam copiii de pe margine razand, bucurandu-se si imi amintesc de o fetita, care foarte inflacarata striga “Ce e cu americanii?? Romania e tara noastra!”

    Reply
  2. americanu

    stau si ma intreb cand naiba am devenit asa de insensibil ,nici nu am fost ieri nicaieri parca nu mi-a pasat,doar cu o zi in urma a fost o adunare cu politia, smurdul,puteai sa te uiti la echipamentele lor : de ex am incercat sa ridic berbecul cu care baietii din interventie speciala mangaie usile,am pus mana pe un pistol,erau o groaza de pitici care se jucat cu pe un tab,era un militar cu o varianta de ak47 tip sniper imi scapa le explica copiilor,nu stiu poate e mai bine asa decat parade sarmale etc….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.