Adio turism

În mai puțin de două săptămâni, peste 900.000 de turiști au plecat în pripă din Egipt. Pe 30 ianuarie, cu un zbor din Istanbul, am ajuns în aeroportul din Cairo. Puțini veneau și foarte mulți încercau să fugă. Aeroportul era sufocat de pasageri. Sute de oameni dormeau pe unde apucau: pe scaune, cărucioare de bagaje și chiar pe jos. Fiecare își așternuse ce avusese: o geacă, un ziar, o pungă…

Urâtă faza cu turiștii. Anul trecut Egiptul a avut 14 milioane de vizitatori. Turismul aduce cam 11% din PIB. Oficial, pierderile Egiptului sunt de 300 de milioane de dolari pe zi…

9 thoughts on “Adio turism

 1. americanu

  Dar aici e si prostia omeneasca,bun ai cva cu conducatorii…dar mumiile ce ti-o facut sau muzeele,dak ajungeau la piramide,cred ca bucata cu bucata erau smulse….asa a fost si in Grecia acuma 2 ani……E o poza cand fortele speciale egiptene cand erau la muzeul din Cairo,inarmati pana in dinti printre faraoni….

  Reply
 2. NICOLETA

  Turismul isi va reveni,dar cine stie cand, dupa stabilizarea situatiei.Au vestigii unice in lume,care nu pot fi uitate de turismul mondial.Ca doar n-or fi romani sa distruga tot ce mai au !

  Reply
 3. Liviu

  Buna prezenta ta la Moise Guran, bun Adeline, bravo!
  Sa-l bage pe Moise pe TVR1 ca o sa sparga ratingul lui ProTv la 7!

  de ce nu iti faci emisiunea ta pe TVR 1 sau 2 ceva de genul asta – Analiza conflictelor actuale — ar fi super!
  Sa auzim de bine!

  Reply
 4. Alin

  americanule, din ce spune toata lumea, cei din piata sunt foarte pasnici. normal ca au ripostat cand au fost atacati. turismul isi va reveni repede, nu am nicio indoiala. doar ca revolutiile au si ele pretul lor.

  Reply
 5. Darael

  Sa nu mint, cred ca o vacanta acum in Egipt ar fi minunata. Toate locurile fara turisti cu aparate foto, cu oameni dornici sa te serveasca, cu hoteluri goale.

  De ce nu s-ar duce oamenii acolo ?
  E simplu: li se baga in cap ca e pericol intr-o statiune pe malul baltii dar se uita ca egiptenii nu sunt tampiti deloc; ei stiu ca un turist le plateste salariul.

  Reply
 6. americanu

  Aline tu ce revolutie ai vazut ? :)) daca aia is pasnici……
  Da corect orice are un pret,dar vorbim totusi de niste vestigii istorice foarte importante si unice in lume,dar omul in sine e un primitiv,iar in astfel de momente iese la iveala adevarata natura umana…..

  Reply
 7. Alin

  americanule, nu inteleg legatura dintre tahrir si piramide. le-a vandalizat cineva? a scris cu spray pe sfinx “jos mubarak”? 😛

  Reply
 8. americanu

  Ahh nu nu ,dar mare lucru nu era daca ajungeau acolo :)) da au vandalizat muzeul din Cairo,mumii decapitate,artefacte sparte ….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.