11 thoughts on “Afganistan

 1. NICOLETA

  “nu-i nimic”-trimite Basescu forte proaspete anul acesta!Pacat ca este marinar ca acolo l-as trimite sa-si castige o amarata de paine !

  Reply
 2. americanu

  Oricum fata de anul trecut a fost o luna “cva mai linistita” iarna in general activitatea talibana e mai slaba daca putem zice asta…
  Am o cunostinta care a fost in Zabul,si cand patrula au vazut 2 talibani care incercau sa planteze un IED ,si idiotii s-au detonat singuri,au fost dusi in baza,unul a murit la scurt timp,celalalt dupa 1 zi..Dar nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla cand intra pe mana serviciilor secrete..

  Reply
 3. Andrei

  Mda… acum marim numarul militarilor in teatrele de operatiune. Dar noi taiem pensiile celor care au servit patria. Dar se manifesta cineva? Nu prea..

  Reply
 4. americanu

  @roarmy nu toate pierderile noastre sund din IED-uri:
  -Locotenentii Fogorasi si Samuila au fost ucisi din cate mi-a zis Adelin de un cretin din ANA la un post de trece ,cu focuri de arma automata
  -Sergentul Marcu Aurel a fost ucis din lovitura de morier,tabul acestuia a fost lovit atunci cand intervenea in sprijinul unei subunitati aliate.
  -Covrig Marius din aruncator de grenade.
  -Capitanul Petre Tiberius a fost impuscat in timp ce lua cu asalt o casa in care se refugiasera niste lideri talibani.
  Restul din IED si dintr-o mina (Sergentul Narcis Sonei)
  Dumnezeu sa-i odihneasca…..

  Reply
 5. Geanina

  @Andrei, din cate stiu eu in teatrele de operatiuni merg voluntari, nu te obliga nimeni sa mergi acolo chiar daca esti militar sau medic. Din pacate la noi in tara salariile sunt f mici si atunci multi militari si cadre medicale aleg sa mearga in Afganistan sau in alta tare pt ca acolo sunt bine platiti, in 6 luni pot castiga cat in doi ani in Romania si de aceea multi isi risca viata sperand ca vor putea sa adune bani pt. o casa sau ce le mai trebuie lor.
  Adelin, daca gresesc in ceea ce spun te rog sa ma corectezi.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Geanina, în Afganistan, un ofițer român câștigă 90 de euro pe zi. Un subofițer ia 71 de euro pe zi.
   Americanu’, corectă situația cu morții noștri.

   Reply
 6. roarmy

  Acum nu vreau sa mai fac reclama dar aici puteti gasi numele si circumstantele in care au murit militarii Romaniei in acest razboi nenorocit care parca nu mai are sfarsit. Circumstantele oficiale. M-am gandit ca……macar o pagina pe internet merita si ei pentru ceea ce au facut. Chiar daca au mers pentru bani, au mers intr-un razboi asumat de Romania la integrarea in structurile euroatlantice.
  Nu este vina lor ca au murit. Ei si-au facut datoria si merita respectati pentru asta.

  http://www.roarmy.ro/memoriam.html

  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

  Reply
 7. Geanina

  Imi pare rau daca am fost inteleasa gresit, eu nu ii acuz pe cei care merg in Afganistan sa lucreze, unii dintre ei mi-au fost colegi(medici) si eu ii apreciez f mult pt curajul lor, am vreut doar sa lamuresc niste lucruri.
  Pe Daniel Porumb, un militar ranit in Afganistan l-am cunoscut personal si am fost impresionata de drama lui.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.