Al treilea test nuclear

Kim Jong Un s-a ținut de cuvânt și cel de-al treilea test nuclear a avut loc. Consiliul de Securitate face ce știe el mai bine, condamnă puterea de la Phenian. KimExperții care au monitorizat activitățile nucleare din nordul peninsulei coreene suțin că noua explozie a fost de două ori mai puternică decât cea din 2009, asta în condițiile în care Phenianul susține că dispozitivul a fost mult mai mic. Dacă ceea ce spun oamenii lui Kim este adevărat, Coreea de Nord este foarte aproape de realizarea unui cap nuclear pentru o rachetă cu rază lungă de acțiune. Este de urmărit reacția Chinei. Beijingul folosește regimul dement al lui Kim drept tampon pentru americanii din Coreea de Sud, însă nu se simte prea bine știind că imprevizibilul vecin are rachete nucleare. Înainte de test, China a amenițat că va tăia ajutoarele alimentare. Coreea de Nord are o populație de 25 de milioane, din care cam 6 milioane supraviețuiesc doar datorită ajutoarelor trimise de diverse ong-uri.

6 thoughts on “Al treilea test nuclear

 1. Taraboste

  Banuiesc ca este clar pentru orice om cu capul pe umeri ca liderii Nord Coreeni au ca ultima preocupare bunastarea si sanatate propriului popor.
  Avand in spate un mamut precum China care-i ofera oricum umbrela sa protectoare sunt absurde comportamentul conducerii si militarizarea extrema a tarii.

  Reply
 2. gigi

  Aproape de necrezut cum traiesc oamenii din aceasta tara . Si cata teroare din partea conducatorilor comunisti ! Cata putere si inconstienta !

  Reply
 3. kilroy

  Gurile rele zic ca prietenii chinezi se pregatesc sa dea o lovitura de stat in Coreea de Nord, tocmai din motivele enumerate mai sus. Si urmaresc sa instaleze niste personaje mai prietenoase cu politicile oficiale chineze. Inclusiv cele economice, de la care ar pleca principalele neintelegeri.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   kilroy, economic, s-au înțeles și cu Kim. Deja la Phenian au apărut câteva companii mixte. Problema nucleară-i neliniștește pe chinezi…

   Reply
   1. kilroy

    Se pare ca nu e chiar asa. Cica ar merge foarte prost acele companii mixte – din cauza lacomiei oficialilor nord-coreeni – iar conducerea republicii este refractara la genul de societate spre care doreste China sa indrepte si Coreea de Nord. Si, da, am inteles ca si problema nucleara ii nelinisteste – ca pe un om care stia ca are un caine rau in curte, iar acum descopera ca are un caine turbat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.