5 thoughts on “După 11 ani

 1. Darael

  Intrebare provocatoare Adelin:

  Unde au talibanii acestia rai si scarbosi (se vede cum rad) fabrici de armament ? Eu nu pot sa ii acuz pe bune de nimic decat de prostie fara margini….

  Iar cu Afganistanul nu imi fac nici o grija.
  Intr-o zi o companie americana o sa gaseasca 3 minerale in muntii aceia asa ca dupa 10 ani toata tara aceea o sa fie pasnica si fara nici un taliban.

  In afara de propaganda si ipocrizie, ce rost a avut razboiul acesta ? Da, nu spune…. democratie, drepturi, si alte 1000 cuvinte goale.

  Ca sa arat altfel situatia, sa nu zici ca sunt partinitor:
  Individul acela care e sef are o pusca si impune dorinta lui cu pusca; dar, ciudat, si cel care accepta are si el o pusca deci este usor ca cei ‘asupriti’ sa nu mai accepte si sa fie liberi.

  Idei si idei.
  Oricum esenta este una simpla si evidenta: nici un taliban nu are 2 perechi de XXX, ei sunt sustinuti masiv si pe bani grei exact de cei care ii condamna, de rusi, de americani, de chinezi, ca doar nu bunicu’ meu mort le vinde arme de ultima generatie.

  Reply
  1. americanu

   Hmm mai degraba Pakistan….traficul cu opium….rusia da…dar uite de ex in 2001….afganistanul fost cucerit cu o mana de oam eni…ce s-a intamplat dupa…de unde au aparut ei asa bine organizati asta e intrebarea…ce-a facut alianta pana in 2008…in timpul asta o groaza de oameni au murit…….ma uitam la un documentar de prin 2006,facut cu trupele britanice….Doug Beattie inca era in teren…..ordine neclare,inamic subestimat,confuzie generala….

   Reply
 2. gigi

  Este absolut sigur ca vor fi derapaje . Nici acum nu putem vorbi despre drepturi in intelesul occidental al lor , atata timp cat talibanii verifica mobilele pentru a cauta muzica sau filme , lucru interzis se pare .

  Reply
 3. americanu

  Ce sa controlezi Konarul…..acolo a fost o problema de la bun inceput,o zona muntoasa…plina de vai…si 2,3 baze americane pe ici pe colo….unde talibanii trageau ca la poligon cu AG-7,chiar in documentarul “Restrepo” zicea un soldat ca ar fi preferat oricand sa fie trimis in helmand sau alta parte….ANA….maxim 10 soldati daca erau prin zona…..Si trist e ca dupa 10 ani de razboi talibanii au ramas la fel…..acuma intre un stapan pe care il cunosti si sti ce ii poate pielea..si intre altul nou imprevizibil…este de preferat..primul….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.