În seara zilei de marţi, 25 octombrie, sergentul Marian Nicula, din Batalionul 495 Manevră, aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit în urma unui schimb de focuri dintre o patrulă românească şi insurgenţi. Subofiţerul a suferit un traumatism la ochiul stâng, nefiindu-i pusă în pericol viaţa. Sergentul Nicula a fost transportat la spitalul militar din Kandahar, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, urmând să fie evacuat la spitalul militar din Landstuhl (Germania) pentru tratament oftalmologic de specialitate.”

Acest comunicat sec al MApN vorbește azi despre ceea ce s-a întâmplat în urmă cu  24 de ore. Ministerul Apărării Naționale a uitat să ne spună că un soldat român a fost rănit în luptă. Schimbul de focuri a avut loc ieri, însă comunicatul MApN a venit în această seară, pe la ora 20:00. Dacă presa română nu ar fi aflat din „Stars and Stripes„, nu cred că Biroul de presă s-ar mai fi deranjat să dea informația. Cum puteau birocrații să strice sărbătoarea de 25 octombrie…

Sănătate  sergentului Nicula! Din ceea ce văd în comunicat, deși viața nu-i este amenințată, rana este serioasă din moment ce a fost mutat în Germania.

P.S.

Dacă citiți articolul din „Stars and Stripes”, veți vedea că au fost niște atacuri coordonate ale insurgenților. Au fost atacate mai multe baze din provincia Zabul. Aceste lucruri nu le puteți afla din comunicatul întârziat al MApN. Doar banii noștri din impozite nu merg și la armată…

11 thoughts on “Amnezia lovește armata. Fără milă!”
 1. bine punctat Adelin..daca cei de la Stars and Stripes nu dadeau comunicatul acela in care colonelul american ( comandantul fortelor coalitiei din regiunea Zabul , Blake C. Ortner) ei bine nu se mai oboseau cei din Mapn sa dea acest comunicat …si totusi daca privim comunicatul dat de reprezentatii Mapn si ceea ce este dat in comunicatul american este o diferenta de la cer la pamant…in comunicatul american este detaliat cum a fost atacata baZa Lagman iar romanul a fost ranit in schimb de focuri in timp ce in comunicatul Mapn se precizeaza ca romanul a fost ranit in timpul patrulei…oricum aceste sunt gogosi de 2 lei..si pe deasupra se stie ca cine ajunge in spitalul Landstuhl nu se duc doar ptr niste analize medicale…ori nu au un ochi, o mana, un picior , sau este nevoie de interventii chirurgicale urgente ,…sa ii dea Dumnezeu sanatate multa acestui sergent iar la toti cei de acolo MULTA PUTERE PSIHICA sa treaca peste aceste momente grele din viata lor…s-au dus ptr un trai mai bun atat lor cat si familiilor acestora..
  ps: Adelin felicitari ptr ca ai puterea sa arati aceste probleme sau mai bine zis aceste lipsuri cu care se confrunta armata Romana insa le este rusine sa le recunoasca ..

 2. Doamne,cati tineri trebuie sa mai sufere pe „alte fronturi”pana cand ne vom trezi la realitate(aia care spune ca nu-i razboiul nostru!!)? Trezeste-te traiane si nu juca musai asa cum ti se canta!Mai uita-te si in ograda proprie,destul de urgisita si asa !Cat despre MAPN-ce sa mai spunem,probabil ca erau sub influenta lui Bahus,ca doara era ziua lor…restul sa mai astepte….

 3. Nu vor sa ne incarce negativ, d’aia nu ne dau amanunte…
  Nu-i mai bine daca ramanem cu impresia ca soldatul ranit usor s-a ales cu o excursie in Germania de unde trimite carti postale????

 4. eu i-am sunat pentru o confirmare. era destul de tarziu, aproape 7 seara. cei de la presa mi-au spus ca nu stiu nimic, si daca mai am eu detalii, sa le comunic si lor. au dat comunicatul ala sec, cu cateva minute inainte de ora 8!

  1. Bogdane, stiu ca tot asta am facut si eu. Acum se vor acoperi si vor spune ca nu gasisera rudele pe care sa le informeze. Ce convenabila scuza! Cred ca rudele se ascundeau de cei de la MApN.

 5. Asta e maniera de lucru a celor ce conduc directia de relatii publice a M Ap N-ului. O maniera de lucru ce promoveaza politica strutului, ignorand o problema in speranta ca ea va disparea sau se va rezolva de la sine. Din pacate au existat profesionisti in comunicare si la nivelul Armatei dar ei incet incet au fost trasi pe linie moarta. Cei de acum se complac in lipsa de profesionalism si reactii intarziate datorate celui mai pur stil birocratic cu putinta. Singura ratiune de a fi a directie de informare si relatii publice a M Ap N-ului este aceea de a-i umfla imaginea ministrului O si a-i promova maretele realizari. Teatrele de operatii sunt doar o problema insignifianta pe agenda de lucru a DIRP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.