Acum câțiva ani, politicienii mioritici au spus că au cumpărat  avioane F-16 vechi pentru a putea ulterior achiziționa F-35. Am spus încă de atunci că va fi greu să se întâmple asta. România nu va avea bani pentru un asemenea avion. Ar fi exact ca atunci când ai sta cu chirie în Rahova, însă ți-ai lua un Bentley. Oricum, programul F-35 este în așa mare rahat, încât mulți ar cam vrea să se retragă.

5 thoughts on “Ani de întârzieri și miliarde de dolari depășiri de buget”
  1. Nu m-as mira absolut deloc daca as afla ca in tot acest timp rușii au lucrat la un avion mult mai performant, lăsând marketingul americanilor, mult mai pricepuți la butaforie.

    1. Virtualkid, F35 va fi un avion senzational, in ciuda depasirilor de buget. Nu va fi butaforie. Rusii sunt mai buni in materie de aerodinamica, insa in materie de avionica occidentul e in fata. Rusii au mari necazuri bugetare, vezi noile Su-uri.

  2. Cam toate proiectele militare, peste tot in lume se lasa cu depasiri de buget foarte serioase. Politicienii, publicul etc se asteapta la depasiri de 10%, dar realitatea ii lasa cu ameteli si dureri de cap. Americanii, indienii si nici rusii nu fac exceptie (T50 tinde sa ajunga spre 200 milioane de dolari bucata, ca sa confirme performantele promise de proiectanti). Dar asta e un topic foarte larg.
    Revenind la achizitia Romaniei, am mai gasit ca mai multe tari au achizitionat F16 sh, de peste tot. Dar, fiecare tara a negociat, in functie de conducatorii pe care ii are. Noi … cred ca am ales una din cele mai proaste variante. Pur si simplu nu am cuvinte pentru alegerea facuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.