Aproape liniște

Turcii și bulgarii și-au închis ambasadele din Tripoli. După ce reprezentanțele ONU, SUA, UK, Franței și Qatar-ului au fost incendiate, au zis că e periculos și au plecat. Mutarea Turciei îi îngrijoarează pe mulți. Ankara avea relații foarte bune cu regimul colonelului și retragerea diplomaților nu prevestește nimic bun. Ieri, pe la 20,30, antiaeriana libiană a tras vreo 10 minute. A fost un semn că avioanele Alianței erau deasupra capitalei. În rest, aproape liniște. Să fie cea dinaintea furtunii? Vom vedea.

Completare: La 30 de minute după ce am scris acest post, două bombe au căzut în Tripoli.

6 thoughts on “Aproape liniște

 1. Marius N

  Nu cred ca va fi mare vanzoleala, decat aia programata de marile puteri.

  eu locuiesc in Londra si am prieteni care au venit azi-ieri-alaltaieri in UK de pe avion, bac (canalul Manecii).
  Mi-au spus ca au fost controlati la sange, incepand de alaltaieri seara: toti afara din masini, bagaje, etc….ceea ce nu era ceva obisnuit.

  Reply
 2. danielul

  Interesante vremuri si locuri mai vizitezi… Ce sa zic, banuiesc ca e incitant insa eu, acum, sunt putin mai retinut dupa ce am avut de-a face cu democraticul popor grec, in Atena, acum doi ani!
  http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/22773_1328514573483_1249512492_30926120_5498644_n.jpg

  Mult succes inca odata va transmit si as incerca sa te rog sa povestesti si ceva “off the record” despre ceea ce este acolo: civilizatie, mentalitate, lumea araba, etc.

  Reply
 3. americanu

  Problema e ca nici alianta nu se straduie prea tare,bombardamentele nu cred ca au intesitatea celor din Irak sau Iugoslavia..

  Reply
 4. puiu

  Spunene si noua cine sant cei care fac manifestatii in Piata verde , la Azizia sau pe la Tajura , chiar sant toti activisti sau sant si altii, oamenii din Tripoli. ce cred despre ce se intampla pe acolo si daca de trei luni de zile sute de mii de straini pleaca de acolo{adica cei care lucrau in Libya}, libienii ce mai faceau…?

  Reply
 5. Adrian

  Matusa mea este in misurata , este stabilita acolo de 20 de ani impreuna cu sotul ei libian si cei 3 copiii , pana acum 3 zile nu am avut cum sa luam legatura cu ei , acuma am luat si nu stim cum sa o aducem in tara , am inteles ca , Crucea Rosie ii aduce in tara . Astept un mesaj . Multumesc si Bafta multa

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Adrian, dă-mi numarul ei pe contact-ul blogului si te tin la curent. Cred ca se rezolva.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.