Armata fără bani

Cred că armata română a făcut mult mai multe pentru integrarea în NATO decât au făcut MAE și diplomații. În aceste condiții, chiar trebuie măcar să vorbim despre problemele MApN, probleme legate de dotare și de finanțare. Reportajul despre starea armatei române (difuzat în “Reportajele Jurnalului”-TVR)  îl găsiți aici.

18 thoughts on “Armata fără bani

 1. Pingback: Armata fără bani | Blog by AP | BLOGUL MEU

 2. Semanticus

  Am vazut emisiunea, dar ma intreb cum se poate vorbi intr-un reportaj de 5 minute cu 3 fosti decidenti, nu analisti militari ca nu avem, din care fro 2 au fost foarte evazivi?
  Stiti cat ne costa SMURDul militar? ca eu nu stiu. Banii se vor lua de la bugetul MAI ptr. urgentele civile?

  Reply
 3. VirtualKid

  Am avut parte sa-i vedem pe acesti militari care pleaca in aceste razboaie. Au trecut, de mai multe ori, chiar pe sub fereastra noastra. De fiecare data am incercat sa nu privesc chipurile, tocmai pentru ca nu as fi vrut sa-l recunosc, intr-o buna zi, in vreo stire de treizeci de secunde, intre doua crime pasionale si o spargere de bancomat.
  Razboaiele acelea nu sunt ale noastre, mai ales ca nici nu participam la impartirea prazii! Soldatii nostri, dar si poporul care ii trimite acolo, nu au niciun beneficiu. Au doar costuri.
  Si mai au si orfani!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Virtualkid, războiul acela este și al nostru. Nu ne-a obligat nimeni să intram în Alianță. Cât despre împărțirea “prăzii”, asta ține de nepriceperea și indolența celor care ar trebui să negocieze asta și nu o fac…

   Reply
 4. americanu

  @VirtualKid tu chiar ai crezut ca intram pe mocangeala in NATO fii cuminte :))
  In plus stiu ca suna cinic ce zic eu acuma dar o armata se formeaza pe campul de lupta…pe deoparte ne prind bn aceste misiuni,pacat de echipamente,raniti,morti…

  Reply
 5. VirtualKid

  @americanu:
  Lupta ar trebui sa aiba si niste principii. Nu avem ce sa cautam acolo. Cat despre NATO…. o gasca de batausi increzuti! Iti reamintesc intamplarile di Iugoslavia. tot ceea ce este facut pe model american se bazeaza pe trufie, in primul rand.
  Din acest punct de vedere, inclin sa ii respect mai mult pe nemti. Ei se pricep mult mai putin la butaforie….

  Reply
 6. Geanina

  Multi soldati romani au murit in Afganistan , Irak sau in alte tari dar ce nu spune nimeni e faptul ca sunt militari care au fost grav raniti in aceste razboaie si acum zac uitati de lume prin spitalul Militar sau pe la casele lor.Nimeni nu se mai intereseaza de ei ,unii sunt paralizati pe viata si traiesc din pensii de mizerie.

  Reply
 7. simona

  din pacate “armata” nu e singurul domeniu care nu merge bine in tara noastra.
  de sanatate, invatamant, cultura… spune cineva?
  cine le ia apararea in mod direct si corect asa cum faci tu, adeline?!

  Reply
 8. Geanina

  Adelin ,pt acesti militari nu se poate face nimic? Nu am nici un interes personal dar am cunoscut-o pe mama unui soldat care de trei ani este in spitalul Militar paralizat, este singurul ei copil,casa ei a devenit acest spital , te apuca plansul cand o asculti ce povesteste.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Geanina, cred ca vorbesti despre familia Porumb. Cunosc bine cazul. Am facut vreo 3 materiale cu Daniel Porumb. Armata chiar incearca. Din cate stiu, Daniel e acum intr-o clinica din China. La el sansele sunt infime. E tetraplegic…

   Reply
 9. Geanina

  Ai dreptate,despre el e vorba, ma bucur ca a ajuns in China, de aproape 2 ani se chinuia mama lui sa il duca acolo, stiu ca sansele sunt minime,dar pt mama lui era ultima speranta.

  Reply
 10. seby

  http://www.mapn.ro/fotodb/20101116/IMG_5844……oare este vreun cadou pe lume care sa iti aline din durerea de ati revedea vreodata taticul drag ???,,,nu cred ,,,insa aceste lucruri nu sunt intelese si de cei din minister si persista cu, conceptia lor comunista …cat de curand la ZIUA PORTILOR DESCHISE din cadrul armatei o sa vedem si un concurs la ranitilor care se afla in scaune cu rotile daca o tin in ritmul acesta cu ranitii grav :(((…este dureros ce se intampla si strigator la cer…

  Reply
 11. Tarnak Farms

  Chestia cu transportoarele e cit se poate de reala… in continuare DEI-urile fac victime, iar masinile de lupta sint platite, dar nu ajung acolo unde e nevoie de ele. Ce sa mai vorbim despre aviatia de vinatoare – din pacate cred ca aici e punctul critic al inzestrarii, lucru despre care merita sa mai faci un reportaj separat, Adelin! Trebuie spus adevarul doar murmurat deocamdata pe buzele “decidentilor”. Romania este intr-o situatie unica in NATO si chiar in istoria ei de la primul razboi mondial incoace. Stii foarte bine despre ce vorbesc… dau o mina, daca trebuie…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.