Dotare precară

În 8 ani de război, armata română a pierdut în Afganistan 17 soldați. În mai puțin de un an, în timpul instrucției din țară, MApN a pierdut 18 militari. Ar putea fi de vină dotarea precară? Au încercat să răspundă acestei întrebări Teodor Meleșcanu, gral. (r) Mihail Popescu, gral. (r) Decebal Ilina.  Le puteți vedea opiniile într-un material ce va fi difuzat în această seară, după Telejurnalul de la 20, în rubrica “Reportajele Jurnalului”. Ministrul apărării nu a putut să-mi dea un scurt interviu pentru că avea “agenda încărcată”.

14 thoughts on “Dotare precară

 1. americanu

  Sa nu uitam nici de irak,avem si acolo 2 morti….Este o poza pe pagina celor de la MAPN,cand vine in tabara comandatul italian,Italia parca avea comanda regioanala in irak in zona in care erau trupele noastre?
  Sa vezi cum se uita la niste blindate de ale noastre,dupa aia le incearca parca nu-i venea sa creada,ce avem…..

  Reply
 2. seby

  salut …de abia astept sa vad documentarul…insa pot sa imi dau seama si sa intuiesc dinainte ca toti evita raspunsul adevarat …nu suntem potriviti, pregatiti ( din punct de vedere al echipamentelor militare , lipsei de antrenament al militarilor,logisticii militare, dotarilor cu tehnica militara ..)…sincer nu stiu daca o sa gasim raspunsul vreodata…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   seby, nu e un documentar. e un reportaj de 5 minute. Îmi aduc aminte cum ne-am cunoscut în Qalat. Toate cele bune.:)

   Reply
 3. reporter comun

  ai dracu, nu se lasa nici morti. se incapatineaza sa stea asa, in dotarea goala. nu vor neam sa ia gripenu ala.

  Reply
 4. Liviu

  Frumos documentarul/reportajul insa tare dureros, amaratii de soldati au murit degeaba pentru ca politicienii nostri tot ca niste manelisti gandesc! Cand oare ne vom trezi?!

  Reply
 5. Liviu

  Ai facut un reportaj super dedicat lui Tiberius Petre si nu il mai gasesc neam, il tot caut, acela a fost sublim, l-am aratat unui oficial din MAPN ungar si a fost impresionat de modul cum l-ai realizat si m-a intrebat daca esti de la grupul de presa al Armatei, i-am zis ca nu si mi-a mai zis: ai vostrii sunt cam slabi dotati in Irak si Afganistan si voi tot va incapatanati sa stai acolo fara logistica si bani! Trist dar asa e, si noi ca jurnalisti ca tragem doar rar semnale de alarma suntem partasi tacuti la moartea nevinovata a acestor profesionisti!

  Reply
 6. seby

  sincer nici nu ma asteptam la alte raspunsuri si abureli…pakat insa ca toti vorbesc si nimeni nu face nimik ptr armata asta supusa si amarata care este in romania…suntem ca priviti ca ultimii oameni de societate…priviti cu mila si deznadejde iar in anumite situatii cu ura…nu luam banii nimanui…nimeni nu merge ptr cariera cu exceptia ofiterilor din comandamente…se merge ptr a ajuta familiile amarate lasate acasa ….insa multi vad, putini stiu aceste lucruri…sa ne fereasca Dumnezeu de amenintari teroriste de genul celor din suedia sa vedem cum va fi privita armata si politia in acele momente de groaza….multumim tuturor celor care incearca sa fie aproape de militari atat prin demersurile facute cat si prin sustinerea parlamentara guvernamentala etc…

  Reply
 7. Pazvante

  Adelin, daca la unele domnisoare care mai scriu si ele cateva stiri despre armata nu am pretentii, de la tine – care ai stranse contacte jurnalistice dese si — cred eu — destui prieteni militari – am pretentii. Nu poti sa spui “au murit 17 soldati”, ei nefiind chiar toti soldati. Exista o diferentiere pe care putini o fac, desi ar fi trebuit sa o faca toti. Exista termenul de militar – cel pe care cred ca il aveai in minte – care se refera la un angajat al MApN cu grad militar(de la soldat la maresal) si termenul de soldat, caporal, plutonier, maior, etc, care se refera la gradul militarului respectiv. De asemenea, daca vrei sa te referi la categorii de militari, mai poti folosi termenii de ofiteri, subofiteri si militari profesionisti (MAC – asa cum era pe vremea mea, adica militar angajat pe baza de contract). In speranta ca nu vei vedea aceasta corectie ca pe un afront personal, al tau cititor, Eugen.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Pazvante, în primul rând, nu e niciun afront. 🙂 Știu gradele, însă din punct de vedere al stilului nu poți spune tot timpul militari. Ar fi multe repetiții. de aceea sunt folosite ca sinonime, soldați, angajați MApN, oameni etc.

   Reply
 8. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.