Sunt foarte multe semne de întrebare legate de atacul de la Boston. Nimeni nu cere imposibilul nici măcar de la servicii secrete cu zeci de mii de agenți, tehnică de vârf și bugete de miliarde de dolari. BostonTotuși serviciile de securitate ale Statelor Unite parcă ar fi putut face mai mult… Sunt câteva reacții ciudate mai ales ale FBI. Biroul a recunoscut că, acum vreo doi ani, la cererea FSB-ului rusesc, l-a interogat pe Tamerlan Tsarnaev. FBI a admis însă acest lucru târziu, abia după ce presa rusă dezvăluise întâlnirea lui Tamerlan cu federalii, citând-o pe mama celor doi ceceni. Debka, un site israelian apropiat de Mossad, vine cu o ipoteză năucitoare: americanii au fost înșelați chiar de agenții pe care-i recrutaseră pentru a-i infiltra în grupările teroriste din Caucazul de Nord. Imediat după ce, în 2010, Rusia cere informații despre Tamerlan Tsarnaev, agenții federali stau de vorbă cu el, însă transmit FSB că nu au descoperit nimic suspect. De fapt, susține Debka, americanii i-au racolat, însă frații ceceni au jucat dublu. Dacă este așa, ei nu ar reprezenta primul astfel de caz. Debka dă câteva exemple recente de oameni care au prostit serviciile secrete americane sau pe cele franceze. Poate că israelinii au interes să exagereze și să prezinte această ipoteză, însă un lucru este cert: foarte multe lucruri nu se prea leagă în cazul Boston. Aici găsiți materialul israelienilor. Aici un text pe aceeași temă, text semnat de Sorina Matei.

3 thoughts on “Au fost atentatorii din Boston agenți CIA?”
  1. E suspect. De altfel, tot ce e dramatic pe teritoriul USA e suspect. Prea multe jocuri politice, prea multa murdarie. Nu m-ar mira ca peste ani sa aflam ca defapt acesti doi tineri nu au nimic de-a face cu atentatele.

  2. Da, foarte incalcit cazul. Desi subiectul mi-a atras atentia, nu am reusit sa ma informez suficient despre el si, culmea ironiei, tocmai pentru faptul ca a fost enorm de multa informatie si deseori divergenta pe aceasta tema.
    Inteleg ca e un caz de „tribunal al poporului electronic” in care cetatenii au fost invitati sa isi ofere imaginile -si odata cu ele si parerile- ceea ce a umplut „piata” de informatii greu verificabile, Nu cred ca a ajutat ancheta in sine atat de mult, pentru ca oricum toate inregistrarile video din zona au ajuns in prima faza la serviciile care s-au ocupat de ancheta.

    Din ce am inteles eu s-au desprins cumva doua scenarii: cel oficial, cu cei 2 suspecti, dati in urmarire si cel neoficial, in care un grup de barbati imbracati similar- bocanci bej, pantaloni bej, scurte negre si rucsacuri in spate- apar destul de des in anumite fotografii si ipostaze ce dau de banuit.A deveit celebra replica: „Hey bro, where did your back pack go? ” dupa ce unul dintre ei apare cu si apoi fara rucsac…

    Ce mi se pare ciudat este ca evolutia mare in ancheta a venit abia dupa ce „suspectii” au jefuit un magazin in zona…..de parca asta ar face niste teoristi care stiu ca toata lumea e pe urmele lor..

  3. Cu cât informaţiile , verificabile sau nu , de încredere sau nu , sunt mai multe şi în contradictoriu , cu atât vom fi mai departe de a afla adevărul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.