11 thoughts on “Camera de urgență

 1. americanu

  Ce crezi Adelin se va schimba ceva anul acesta….Oricum ANA s-a marit la fel ca si politia,in Helmand si Khandahar anericanii si-au marit prezenta,britanicii s-au concetrat in centrul Helmand….ramane partea estica totusi,la granita cu Pakistanul….da oricum anu asta ar cam trebui sa fie decisiv…

  Reply
 2. Damian Samoila

  Din nefericire nu am ajuns la Teatrul 74 atunci cand ti-ai lansat cartea. Totusi, eram la sediul TTM cand ai venit pentru interviu si sunt mandru ca am avut ocazia sa te vad in realitate. Am ramas marcat dupa ce ti-am aflat experientele traite. Abia astept sa vad reportajul. Felicitari pentru munca ta!

  Reply
 3. tikka

  Fain si interesant reportaj! Problema e ca suntem doar informati si intr o oarecare masura emotionati de ceea ce vedem, in rest capacitatea noastra de a interveni este zero, din pacate. Dar frumos reportaj, oricum, desi aici “frumos” parca nu e la locul lui.

  Reply
 4. Dita

  Interesant reportajul. Zicea tikka ca e pacat ca nu putem interveni..pai cred ca nici nu exista vre-un interes din partea actorilor principali ca sa intervina altcineva. un razboi intotdeauna este o mare piata de desfacere pentru companiile producatoare de armament. Vi se pare afganistanul o putere asas mare, greu de cucerit si de manipulat? e imposibil sa crezi ca NATO nu poate “invinge” o tara ca Afganistanul..dar castigarea unui razboi nu e profitabil, mentinerea lui – da. Deaceea acest asa zis “razboi” probabil degraba nu se va termina. Pacat de copiii aia soldati care mor pe acolo..practic ei nici nu stiu exact de ce si pentru cine mor… ca numai pentru America nu mor. “Traiasca” razboiul unde e, ca sa fie pace in rest.

  Reply
 5. tikka

  @ Dita, da, cred si eu ca razboaiele exista pentru a fii intretinute si pentru a face bani grei. La fel cred ca se mentine intentionat starea de frica si apare mereu ideea terorismului, tocmai pentru a motiva un razboi platitorilor de impozite si votantilor. Despre asta cred ca se poate discuta pana maine, ca sa nu mai vorbim de WTC 9/11, da poate sunt eu paranoic. Oricum ar fii, Adelin, jos palaria pentru tot ce ati filmat in zonele fierbinti de a lungul vremii.

  Reply
 6. americanu

  @Dita stii cate imperii s-au impiedicat aici?daca nu exista vointa din partea poporului,care intre noi fie vorba de multe ori is mana in mana cu insurgentii,plus terenul,plus cooperarea slaba a pakistanului,daca mai adaugam pierderile ,dorinta unor state de a pleca cat mai repede acolo,tabloul devine sumbru….

  Reply
 7. Dita

  @Americanul…intradevar foarte sumbru, pentru cei ce realizeaza acest cerc vicios a banilor: de exemplu cetateanul de rand a romaniei(chiar si eu ca sunt si eu platitor de taxe si impozite)..ma uit la reportaj , il plang pe soldatul mort, platesc taxa si impozitul la stat-> statul cotizeaza la NATO->Nato cumpara armament de la o firma de armament, care vinde armament in acelasi timp “dusmanului” care omoara soldatul plans de mine…Sa nu intelegeti gresit, reortajul , si ingeneral ce face Adelin e extraordinar, mai putin jurnalisti cu asemenea curaj in romanica noastra, dar parca ma inversunez din ce in ce mai mult pe mine ca cetatea orb cand vad aceste lucruri. inspaimantator.

  Reply
 8. Adi Coco

  Unul dinttre cele mai bine realizate reportaje. Probabil ca si gazda (TVR) a avut meritul ei. Precedentele, realizate pe la celelalte televiziuni erau usor superficiale (probasbil datorita timpului scurt de emisie). Oricum felicitari.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.