Am rupt oglinda unui BMW X1. Mașina era parcată pe Ermil Pangratti, o stradă de lângă TVR. Din cauza zăpezii, era pusă la doar un metru de linia mediană. I-am acroșat oglinda pentru că un individ de pe contrasens a venit foarte tare și eu am fost nevoit să trag repede dreapta ca să-i fac loc. Oglinda mea a lovit-o pe cea a mașinii din parcare. A mea s-a pliat fără să fie măcar zgâriată, însă cea a BMW-ului X 1 s-a rupt. M-am oprit și am lăsat pe parbrizul mașinii lovite o hârtie pe care am scris numărul meu de telefon. După ce am văzut că ore bune nu am primit niciun semn de la proprietarul mașinii lovite, m-am hotărât să merg la Biroul de accidente ușoare. Acolo era omor. Am luat un formular, l-am completat și am așteptat. Un polițist amabil mi-a spus că nu am șanse prea mari si că mai bine mă întorc după 3-4 ore. M-am întors și, normal, am găsit același haos. La accidente ușoare nu există un aparat care să dea bonuri de ordine. Oamenii intră în funcție de numărul de înregistrare de pe formular. Nu iese un ofițer care să strige vreun număr. Nuuu. Un agent mi-a spus că cei de la ușă trebuie să se organizeze, să vadă cine are numărul cel mai mic și acela să intre… În fine, o organizare execrabilă. Am mai stat peste o oră până am reușit să intru în biroul polițiștilor. Cu ce m-am ales după două vizite la Biroul accidente ușoare? Am pierdut câteva ore bune, m-am enervat puțin, am suflat în fiolă și am luat o amendă de 250 de lei. După ce am terminat toată birocrația, am fost sunat de proprietarul mașinii, o domnișoară. I-am explicat că-și poate repara oglinda cu RCA-ul meu, că trebuie să meargă și ea la poliție și mi-am cerut scuze pentru că am pus-o pe drumuri. Domnișoara (care chiar avea o voce plăcută) mi-a mulțumit și mi-a mărturisit că nu se aștepta să găsească un număr de telefon. I-am spus că nici eu nu m-am așteptat să fie așa de complicat să încerci să fii civilizat.

P.S. Povestea nu s-a terminat. Acum trebuie să merg cu domnișoara la asigurator, să duc niște documente, să semnez și…gata. 🙂

One thought on “Când încerci să respecți normele…”
  1. Ce ai facut, e un lucru normal, dar de ce ai luat amenda? Daca nu te duceai, nu mai luai, presupun.
    Consider ca oamenii, in general vor sa respecte normele, sa fie corecti, dar problema e ca de cele mai multe ori birocratia e prea mare si lucrurile sunt facute special cat mai complicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.