Grasu’ și cu mine lucrăm la un reportaj de 5 minute despre femeile din Brigada Antiteroristă a SRI, poate cea mai respectată echipă de acest gen din țară. Trebuia să filmez o secvență cu o fata drăguță care face parte din garda Ambasadorului Statelor Unite. Ca să nu improvizăm ceva cu un fals demnitar, le-am propus celor de la Brigadă să filmăm o misiune reală cu un diplomat american. Fără prea mari speranțe, am așteptat răspunsul celor de la Ambasada SUA. Mă gândeam că ne vor refuza politicos. M-am înșelat! Mai mult, Duane Butcher (adjunctul Ambasadorului) ne-a invitat la o cafea în oraș doar pentru a putea filma dispozitivul său de securitate, dispozitiv din care face parte și subiectul nostru. Am putut înregistra cadrele de care aveam nevoie și am avut parte și de o discuție informală cu unul dintre cei mai influenți diplomați acreditați la București. Îmi doresc foarte mult ca demnitarii noștri să învețe și ei ce însemană pr-ul…

sursa foto: sri.ro

11 thoughts on “Când înțelegi cât contează imaginea…”
  1. Nu vreau sa fiu rautacios… dar sunt. Singurele femei care au un aer credibil cu o arma in mana sunt Sigourney Weaver, Milla Jovovich si bineinteles Charlize Theron(parerea mea) 🙂 . In rest, despre profesionalismul respectivei echipe, in afara de faptul ca uniforma aia maro da bine la defilari, imi permit sa raman circumspect. Poate dupa ce o sa citesc despre ceva actiuni de eliberare de ostateci sau capturari de teroristi inarmati, o sa imi schimb parerea. Acum, e drept ca pentru mine, trupele SAS-ului britanic reprezinta criteriul de apreciere standard. Si poate sunt prea pretentios…
    La partea cu imaginea subscriu. La noi sunt inca prea multe personaje, asa-zis publice, ce sunt absolut convinse ca paparazzii reprezinta singura cale de a-si face ,,imagine”. Iar boala secretomaniei gratuite e inca departe de a fi eradicata in Romania.

    1. Un militar, nu sunt de acord cu partea legată de femei. Am cunoscut-o pe Luminița, o fata de 22 de ani, care face parte din garda Ambasadorului american acreditat la București. Am văzut-o în poligon, la trageri. Am văzut cum se luptă cot la cot cu bărbați de 1,85 și 90 de kg. Cred că și femeile se pot descurca în această meserie, ba chiar au niște avantaje. Sunt mai calculate, mai ordonate și, de multe ori, mai buni psihologi decât noi. E o părere „ochiometrică”, nu un rezultat al cercetărilor.:)

  2. Stai putin. Diplomatii straini acreditati la Bucuresti au garzi de paza din SRI? Este limitat la diplomatii puterilor aliate sau si ambasadorul din Zimbabue sau Congo beneficiaza de paza din partea SRI?

    Mie mi se parea normal ca paza sa fie limitata doar la imobilele ambasadelor/resedintelor si sa fie efectuata de Jandarmerie.

    1. Marius, din cate stiu eu, doar SUA si Israel au paza de la SRI. La cere si pe bani, orice alt ambasador poate beneficia de serviciile de securitate diplomatica ale SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.