Cenzura politicoasa

Internetul este filtrat in Iran. Nu poti intra pe siteurile de socializare si cele mai multe dintre paginile de stiri din occident sunt blocate. De aceasta treaba se ocupa Ministerul Culturii si Indrumarii islamice. De exemplu, nu pot accesa niciun ziar mare si niciun portal de stiri din Romania. Nici blogurile nu stau mai bine. Nu pot sa inteleg de ce pagina Mariei ( total inofensiva) este si ea blocata. Am vorbit cu mai multi demnitari iranieni despre acest subiect. Toti mi-au explicat ca aceasta este legea aici. Nimeni nu mi-a putut spune care-s criteriile. E greu sa inteleg cum se face filtrarea. Cert este ca pot accesa blogul personal si pagina tvrinfo.ro. Cred ca e vorba doar de politete… 🙂

P.S. Sper sa mai mearga si de aici incolo. Inshallah!

P.P.S. Dupa cum vedeti, pot sa accesez blogul chiar daca, acum cateva ore, un diplomat iranian mi-a spus (aparent amuzat) ca mi-a citit acest comentariu. سپاس ها ( Multumesc!)

8 thoughts on “Cenzura politicoasa

  1. Taraboste

    Relatarea ta ma duce cu gandul la Ministerul Adevarului din romanul 1984 de George Orwell, in care institutia in cauza avea rolul de a aplica o cenzura la sange a tot ce putea ajunge la ochii si urechile cetatenilor.
    Cam asa si cu Ministerul “Culturii” din Iran …

    Reply
  2. Pingback: Reporter Virtual – stiri exclusive » Revista presei despre presă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.