Clasa Ford

Marina Statelor Unite a lansat la apă cel mai performant portavion al momentului: USS Gerald R. Ford. Nava a costat “doar” 13 miliarde de dolari. ReaganConstrucția a început în urmă cu 8 ani, portavionul fiind botezat abia acum două zile. Video găsiți aici. Potrivit US Navy, portavioanele din această clasă vor putea lansa cu 25% mai multe avioane și vor avea un echipaj cu 25% mai mic decât cele din clasa Nimitz. Echipajul mai mic va aduce o economie de 4 miliarde de dolari în cei 50 de ani de viață. În urmă cu 4 ani, am stat aproape o săptămână pe unul dintre cele mai noi portavioane din clasa Nimitz, USS Ronald Reagan. Apuntarea, dar mai ales decolarea au fost experiențe de neuitat. Cred că mai multă adrenalină decât la catapultarea de pe portavion poți avea doar la plecarea-n spațiu. La catapultare ajungi de la 0 la 250 de km/h în mai puțin de 3 secunde. Foarte tare!

portavion1

2 thoughts on “Clasa Ford

 1. Darael

  Tu cazi pe spate admirand tehnologia.

  Eu plang vazand stupizenia oamenilor din acest timp si spatiu.
  Dupa miliarde de morti, dupa mii de razboaie idiotii care se numesc oameni continua sa se omoare intre ei.

  Triste vremuri traim.
  Revenind la portavion, sper ca nimeni sa nu creada ca e o “realizare”. O amarata de lovitura emg il poate face sa fie doar un sicriu de otel…… naspa baieti, naspa.

  Reply
 2. kilroy

  Ai fost pe un portavion si ai asistat la decolare si apuntare? Suuuper … Apropo de lansare la apa, tot de curand au lansat si primul distrugator din clasa Zumwalt, cu o groaza de noutati tehnice si cu profil stealth. Si nu ma pot impiedica sa observ ca forma lui aduce cu una din navele monitor de acum 200 de ani 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.