Tatăl unui tânăr aflat în comă acuză Spitalul Militar Central că nu-i acorda atenție fiului său. Este vorba de cazul lui Codruț Oprea, polițistul pe care un interlop l-a lovit în cap cu o sticlă. Oprea este în stare vegetativă, nu răspunde nicunui stimul. Înclin să cred că tatăl poate exagera. E răvășit de durere, nu are prea multe speranțe și orice gest al medicilor i se poate părea deplasat. Am făcut un interviu cu acest om și am încercat să iau un punct de vedere din partea reprezentanților Spitalului Militar. Am fost ținut la poarta vreo 40 de minute. Printr-un subofițer, comandantul mi-a transmis că, dacă nu am aprobare scrisă de la minister, nu-mi dă nicio declarație. Am sunat la Direcția de Relații cu Publicul din MApN. Răspunsul m-a lăsat mască. ” Nu putem să vorbim despre polițist pentru că e angajat MI. Doar MI poate să vorbească despre starea lui”, mi-a spus șeful direcției. Poftim? Medicii militari îl tratează. Doar ei pot răspunde acuzațiilor familiei. Dacă tânărul lucra la o stână și era internat la Spitalul militar, oare ciobanul-șef era în măsură să ne vorbească despre dosarul său medical? În opinia MApN, probabil că da…

Aici puteți urmări materialul despre Codruț Oprea, reportaj difuzat în Telejurnal. MApN nu ne-a permis să filmăm în Spitalul militar și, cu acordul familiei, am folosit o cameră ascunsă.

 

7 thoughts on “Culmea comunicării”
 1. Pacat de tineretea lui,dar macar un masaj ar putea asigura si onor Spitalul Militar (intre noi fie spus,cred ca a ramas doar faima de el!!).RUUUSSSIIIINEEEE!

 2. Trist este ca baiatul facea filaj,pe nimic,pe timpul lui liber nici macar nu era platit pt asta…..
  Si cand stai si te gandesti ca la halul cum uta a altoito pe fata aia trebuia de mult sa fie condamnat,sau ghenosul eliberat de o judecatoare betiva……
  PS: stiu ca suna aiurea,dar tare mi-ar fi placut ca „Danezul” sa fi opus rezistenta cand a fost saltat de SIAS,ii trageau un glonte si sanatate……

 3. Din pacate si in alte spitale se intampla acelasi lucru…
  Eu l-am avut pe tatal meu internat in spitalul Universitar Bucuresti si e si mai grav…

 4. si eu am fost azi la spitalul militar din focsani cu o entorsa.am stat 3 ore si am asteptat pe hol si desi am venit de la urgente ,toata lumea mi-a intrat in fata pt ca aveau dedicatii si cunostine….asistente …portari…cadre militare din spital…etc.e o rusine ..o bataie de joc …mi-e rusine mie ca sunt militar de 20 de ani si am ajuns bataia de joc a sistemului medical chiar si fie el militar.

 5. Cred ca totul tine de comandantul spitalului. Nu cred ca vre-o lege ii interzicea sa declare ceva de starea de sanatate a militarului. Eventual cerea aprobarea biroului de presa al MAI si tot spunea doua cuvinte. Dar frica………pazeste bostanaria…..sau scaunul.

  1. John, așa e. Lucrez cu armata de peste 10 ani. Puțini comandanți cu cohones am întâlnit. Cei mai mulți doar se țineau de scaun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.