Defecțiune tehnică

Parchetul militar va da publicității rezoluția dată în cazul catastrofei aviatice de la Tuzla. Surse judiciare susțin că avionul AN2 s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. În aceste condiții, este foarte probabil ca cei 12 militari morți în catastrofă să fie ridicați în grad post-mortem. Cred că și cei doi supraviețuitori vor primi un grad în plus. Accidentul a avut loc la începutul lunii iulie, pe aerodromul Tuzla. Avionul AN 2 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de parașutare, imediat după decolare.

Completare: Materialul acesta a fost publicat înaintea televiziunilor de știri și s-a confirmat. Parchetul a dat NUP. Piesa care a cedat lega manșa de profundor. Această piesă are resursă cât avionul, adică nu intră în categoria celor care trebuie verificate și schimbate periodic. Ce arată catastrofa de la Tuzla? Că dotarea armatei e sub orice critică. Parașutările se fac cu aceste avioane ieșite pe piață prin 1947. Cei 12 militari morți au fost avansați și propuși pentru decorare. Supraviețuitorii au primit un grad în plus și Emblema Onoarea Armatei României.

10 thoughts on “Defecțiune tehnică

 1. americanu

  Armata de rezerva a lui Napoleon:un invalid si un copil :))
  Am inteles ca primele trupe care au ajuns in afganistan,erau trimise cu nush ce avion care a fost folosit prin vietnam,sa vezi cum stateau cate 40 de indivizi unu langa altul….a si pilotii se uitau pe harta..

  Reply
 2. adrian mihai

  salut, adelin
  te stiu baiat destept, vezi insa ca nu e foarte clar cine pilota avionul, e ceva ciudat aici, ptr ca cel salvat si care era comandantul aeronavei a fost in apropierea usii si a putut fi scos, atunci cine era langa acea fata copilot ? Poate Jianu? De ce ar fi fost acolo ?
  Sunt mai multe necunoscute acolo (necunoscute de catre noi), ba chiar intr-o prima interventie televizata de la tuzla din ziua accidentului, la cald, cineva a spus ca dl jianu era in concediu …..
  Ma intreb si eu: pilot si copilot, amndoi in scaunele lor
  ; fata ajunge in fata avionului prin geam iar pilotul langa usa … ciudat, stii unde e usa fata de carlinga pilotilor….

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Adrian, comandantul era la locul lui. A iesit pentru ca in dreptul lui s-a spart cupola. Parasutistul supravietuitor este cel care era in dreptul usii avionului. Copilotul(fata) s-a tarat in afara avionului, insa a fost stropita cu combustibil si a murit din cauza arsurilor. cred ca sunt si multe speculatii.

   Reply
 3. catalina

  Buna ziua, intamplator am descoperit acest blog. Adelin…ma bucur ca ai deschis acest subiect si ca lumea isi pune intrebari legate de caz.
  Sunt in masura ….da…, sa va spun sugur ca:
  – comandantul Jianu nu era in concediu si ca
  – lavinia a iesit pe unde a iesit si Balsanu si ca….s-a dus in partea cealalta de avion….unde din cauza monoxidului a lesinat; a ars cand a pornit incendiu….insa toti s-au dus sa-l “salveze pe Balsanu”..neasteptandu-se ca in partea cealalta sa zaca Lavinia….vie…

  Am pierdut o persoana foarte importanta atunci…un OM DEOSEIBIT …pe Locotenet Comandorul CATALIN VICENTIU ANTOCHE…

  …Am rugamintea, si ma refer la cei ce doar lanseaza presupuneri….sa-i lase pe acesti Eroi, sa-i odihneasca somnul cel de veci!

  …este usor sa-ti dai cu parerea…dar ….frumos este sa stii ceva concret! Pe noi…fratii, parintii…sotiile ne dor intrebarile dvs. retorice si neavenite…

  Stiu ca traim in Romania…dar nu este drept sa ne pierdem omenia!

  …cuvintele sunt de prisos…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   catalina, Dumnezeu să-i odihnească. Pe Jianu îl știam foarte bine. Am zburat la el în școală cu Șoimul…

   Reply
 4. catalina

  Visele …ucid uneori…
  Aceasta poezie este facuta in memoria lui Catalin Vicentiu Antoche…

  ZBOR SPRE INFINIT

  ERAM COPIL CAND IMI DOREAM SA ZBOR…
  VISAM CA-MI CRESC ARIPI….CA DE AVION,
  CA ZBOR USOR….DEASUPRA TUTUROR!

  AM INVATAT SI VISUL MEU S-A REALIZAT- ZBURAM!
  AVEAM INCREDERE IN AVION….SI EL IN MINE,
  PANA-NTR-O ZI…CAND OBOSIT….S-A PRABUSIT!

  M-A LUAT CU EL, CU, CAMARAZII MEI,
  LASANDU-MA SA VAD CUM …TOT CE-AM IUBIT
  RAMANE TRIST ….IN URMA MEA ….DIN VINA UNUI VIS!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.