Sincer vă spun că nu prea am înțeles de ce a fost ridicat în grad post-mortem Bogdan Gigina, motociclistul de la rutieră care deschidea calea „Interesului național”.motoare Sper să nu fiu înțeles greșit. Am fost impresionat de această tragedie, am toată compasiunea pentru familia agentului, însă nu prea înțeleg de ce să fie ridicat în grad, de ce gardă de onoare…Unde ar fi vitejia, sacrificiul de sine, curajul? Da, omul își făcea datoria și alerga pe o vreme urâtă în fața coloanei unui demnitar care nu suportă să-și piardă ore din viață prin ambuteiaje, așa cum facem noi muritorii de rând. Agentul a mai avut și ghinionul să întâlnească o groapă și a murit într-un accident urât. Și totuși de ce avansare în grad post-mortem și gardă de onoare? Nu cumva gradul și salvele au fost folosite de „generalul” Oprea tot pentru liniștea lui? Nu cumva au fost acordate tocmai pentru a le închide gura celor din familie și pentru a le demonstra polițiștilor că cineva are grijă de ei? 

sursa foto: pemotoare.ro

10 thoughts on “Despre ridicarea-n grad și Garda de Onoare”
 1. Interesul national ii cerea generalului izmana sa se duca la carciuma si sa intoarca cu escorta. Ca doar este sef de stat sau diplomat primit cu onoruri, ce pusca si cureaua lata …

 2. Mai e vorba şi de o a doua problemă în cazul accidentului cu pricina, chetiune despre care nu vorbşete nimeni. De când a intrat Oprescu la arest, au sărit toate firmele să spargă asfaltul Bucureştilor. Ba WEnel, ba Radet, ba ApaNova. AStăzi fac o groapă ici, mâine o astupă iar poimâine sapă alta la 10 metri mai departe. Chiar pe bulevardul Eroilor fusese săpată altă groapă fix pe pod, la Municipal, cu vreo 3 săptămâni mai înainte.

 3. E pe bune aceasta declaratie? “Ne gândeam oricând că se poate întâmpla ceva. Ne aşteptam în fiecare zi, un pieton, un şofer grăbit… Dar nu ne gândeam că o să fie unul de-al nostru.” [digi24.ro]
  Sa inteleg ca un civil e mai putin important decat unul „de-al lor”… De ce nu au vorbit pana acum, trebuia sa moara cineva ca sa se faca valuri?
  militienii (cu M mic) tot militieni raman… prefera sa amendeze un prost (eu) care vb la tel la 3AM, la Apaca, cu nevasta care tocmai nascuse, in loc sa isi sanctioneze superiorul…
  Compasiunea mea mai dureaza…

 4. Daca pentru fiecare grad acordat cuiva s-ar construi 100m de autostrada sau s-ar astfalta 1km de strazi comunale, cred ca ar fi mult mai bine. Noi, in loc sa remediem situatia si sa evitam repetarea acesteia, incercam doar sa moralizam pierderea cuiva prin niste grade inutile, care nu vor aduce acea persoana inapoi la viata.

 5. Nu ati inteles?
  Politistul a murit in misiune! Cum trebuia sa moara ca dumneavoastra sa apreciati ca merita sa aiba garda de onoare la mormant?
  De fapt, imi cer scuze ca am postat in blogul unuia care a pus pe fundalul blogului o fotografie cu amarati nord coreeni! Dumneavoastra meritati onoruri pentru ca ati fost in Coreea de Nord!

  1. Mă tem că nu ați înțeles ceea ce am vrut să spun: nu era despre Bogdan, ci despre cum a văzut Oprea garda de onoare și urcarea-n grad, ca pe o mită pentru familie. Și ironia dumneavoastră e ieftină.

 6. Nu am sa inteleg niciodata de ce se ascunde adevaratul vinovat.Nu s a vb absolut nimic de firma care a sapat groapa.Nu s a vb nimic de faptul ca autorizatia era expirata.Doamne,ma intreb de ce suntem un popor de dobitoci?Oprea nu are nici o vina privind accidentul.Are altele dar astaNU.Am trecut a doua zii pe acolo si era sa ma fac varza.Groapa era acoperita cu beton dar pina la asfalt mai erau vreo zece cm.Din cauza soarelui nu se vedea si toti care treceau pe acolo sareau cu masinile in sus.Si?Ati vazut patronul firmei ?Stiti cum il cheama?A facut cineva ceva impotriva patronului?TREZITI -VA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.