Doi ani după

În urmă cu doi ani, Japonia a fost lovită de cutremur, tsunami si accident nuclear. masiniBilantul oficial este: peste 15500 de morți, peste 6000 de răniți, 2700 de dispăruți, 130000 de clădiri prăbușite și aproape 1000000 de clădiri afectate. Banca Mondială a estimat că pierderile au fost de 235 de miliarde de dolari, cel mai costisitor dezastru natural din istorie. Câte țări ar fi supraviețuit?

Două reportaje despre tsunami și despre accidentul de la Fukushima pot fi văzute aici.

6 thoughts on “Doi ani după

 1. gigi

  Marea majoritate a ţărilor , unele chiar europene , ar fi trecut cu greu peste un asemenea dezastru . De exemplu Grecia . Dar România oare cum ar fi fost ? Pe nicăieri !

  Reply
 2. Taraboste

  Totul e ca la carma unor astfel de natii sa nu ajunga dezaxati precum fascistii … Ambitiile unor tari precum Germania si Japonia in WWII au transformat planeta, si asta si datorita populatiei care s-a mobilizat exemplar si atunci, asa cum o face si acum.
  De-asta Germani si Japonia sunt doua dintre cele mai mari puteri ale planetei.

  Reply
 3. NICOLETA

  Natia japoneza are in sange disciplina,organizarea si spiritul de sacrificiu.Cred ca nicio tara nu are concomitent aceste trei(sau mai multe!)”arme”.Pacat ca nu stim sa invatam de la altii ce este benefic,si asta nu numai noi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.