Aviația militară comemorează trei decenii de la moartea celui mai cunoscut pilot de vânătoare român de după cel de-al doilea Război mondial: Doru Davidovici. El a fost un foarte bun instructor de MIG 21, însă și un cunoscut scriitor și scenarist. Prin cărțile sale, Doru Davidovici a făcut cunoascută lumea piloților militari, foarte puțin accesibilă în perioada comunistă. Doru Davidovici s-a prăbușit cu un avion MIG 21, la întoarcerea dintr-un zbor de antrenament, pe 20 aprilie 1989. În reportaj apar doi foști piloți de MIG 21, elevi ai lui Davidovici: gl.(r.) Victor Strîmbeanu și cmdr.(r.) Traian Rînduroi.

One thought on “Doru Davidovici”
  1. Am fost plansetist la U.M. 01959 Radiolocatie, Baraganu, Fetesti (Artilerie, Aviatie si Radiolocatie). L-am urmarit pe planseta, era un zbor de antrenament, apoi pe la orele 15:45 a disparut de pe radare. Dupa jumatate de ora a fost gasit MIG-ul infipt in pamant, pe camp, la cateva sute de metri langa satul Jegalia.

    Facea turul de pista, pregatindu-se pt. aterizare. In avion mai era un locotenent de 26 de ani, casatorit, tatal unei fetite de doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.