Doru Davidovici

Aviația militară comemorează trei decenii de la moartea celui mai cunoscut pilot de vânătoare român de după cel de-al doilea Război mondial: Doru Davidovici. El a fost un foarte bun instructor de MIG 21, însă și un cunoscut scriitor și scenarist. Prin cărțile sale, Doru Davidovici a făcut cunoascută lumea piloților militari, foarte puțin accesibilă în perioada comunistă. Doru Davidovici s-a prăbușit cu un avion MIG 21, la întoarcerea dintr-un zbor de antrenament, pe 20 aprilie 1989. În reportaj apar doi foști piloți de MIG 21, elevi ai lui Davidovici: gl.(r.) Victor Strîmbeanu și cmdr.(r.) Traian Rînduroi.

1 thought on “Doru Davidovici

  1. Nick

    Am fost plansetist la U.M. 01959 Radiolocatie, Baraganu, Fetesti (Artilerie, Aviatie si Radiolocatie). L-am urmarit pe planseta, era un zbor de antrenament, apoi pe la orele 15:45 a disparut de pe radare. Dupa jumatate de ora a fost gasit MIG-ul infipt in pamant, pe camp, la cateva sute de metri langa satul Jegalia.

    Facea turul de pista, pregatindu-se pt. aterizare. In avion mai era un locotenent de 26 de ani, casatorit, tatal unei fetite de doi ani.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.