Dreamliner

787 Dreamliner este singurul avion comercial lung curier cu care nu am zburat încă. 787Aparatul celor de la Boeing este deosebit. 163 de 787 erau în uz anul trecut, în iulie. Cele mai multe erau deținute de All Nippon Airways (28), Air India (16), Japan Airlines (15), Qatar Airways (13). Anul acesta în luna mai fuseseră construite 282 de Dreamliner. Un aparat costă peste 200 de milioane de dolari. Mai jos puteți vedea un film impresionant: o decolare în stil fighter jet. Este uaau! Mi-ar fi plăcut să fiu la bord. 🙂

sursa foto: Boeing

4 thoughts on “Dreamliner

 1. Cristi

  Am avut ocazia sa zbor cu un Dreamliner pe ruta Doha – Johannesburg, cu Qatar Airways. Avionul este impresionant, dar binenteles depinde si de compania aeriana cum l-au personalizat. Ce mi-a plăcut printre altele, este lipsa clasicelor “obloanelor” de la geamuri. Geamurile au butoane pentru setarea gradului de opacitate / colorare, astfel încât sa nu te deranjeze soarele.

  In rest, silențios si super tehnologizat!
  Prefer Airbus A380 in locul lui unde este disponibil.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Cristi, da, și mie îmi place A380, mai ales că am avut ocazia să zbor la business.

   Reply
 2. Petreanu

  foarte tare! Un expert citat de CNN zice ca avionul trebuie sa fi fost gol si cu carburant la minimum ca sa poata executa o decolare ca asta – dear orisicat!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Vlad, păi așa se fac demostrațiile de acest gen. Am vazut un A380 făcând ceva în genul ăsta. E impresionant.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.