Eroul de la Tuzla

El este salvatorul supraviețuitorilor accidentului de la Tuzla. Se numește Marian Marin și este comandantul trupelor speciale ale Marinei. A intrat în avionul în flăcări și și-a salvat 3 dintre colegi. Am avut onoarea să îl cunosc în urmă cu un an și jumătate, la o scufundare în Marea Neagră. Respect, Marian! Mare păcat că nu au putut fi salvați toți.

PS. Am fost dezamăgit de reacția Ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Deși armata a înregistrat cea mai mare catastrofă de acest gen, Oprea nu a avut bunul-simț să iasă într-o conferință de presă și să transmită în direct condoleanțe familiilor. Păi cum să aibă timp de așa ceva când el face pe bufonul îmbrăcat în camuflaj prin zonele inundate. Ar putea să-și găsească loc în agendă și pentru oamenii din subordine, dacă nu s-ar prezenta pe la toate nunțile, botezurile și prin iarmaroace gătit în uniformă de general. Mă sparg de râs când îl văd alături de alt general de operetă, Neculai Onțanu. Doi papagali care-și bat joc de uniforma armatei române…Noroc că sunt soldații adevărați ca Marian Marin care o mai și cinstesc.

Vezi și: Zbor frânt

19 thoughts on “Eroul de la Tuzla

 1. americanu

  PDL=e basescu ,guvernul=basescu,oprea=basescu, deci in concluzie hai sa nu vb despre personaje care nu exista….
  Respect Marian Marin !

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, nu sunt de acord cu ce spui. Nu cred că Băsescu e singurul vinovat pentru toate. Niciun politician nu a făcut nimic pentru dotarea armatei. Doar s-au împăunat cu succesele ei. Cât despre Oprea, e doar un personaj grotesc care nu știe ce să mai facă să apară în uniformă.

   Reply
 2. americanu

  Da corect da asta chiar nu are treaba e paralel total… vorba ta sa tii o conferinta de presa nu-i mare lucru.
  Da mie “imi place” cand il vad cu atitudinea aia de rambo ,cu privirea aia fixa de militian, pe oprea….

  Reply
 3. VirtualKid

  Esti reporter! De ce sa nu faci un reportaj despre acest om? Ce daca ai sa-l publici doar aici? Poate ca se vor gasi oameni care sa-l transmita ca pe un ziar tiparit in ilegalitate.
  Cat despre “generalii de opereta”, te asigur, erau prea ocupati cu periatul…. altfel ar fi intuit potentialul de imagine si ar fi alergat pentru o “poza de grup”.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   VirtaulKid, s-au scris tone de reportaje. Băse l-a numit mafiot sef al lui Năstase si acum se bat pe burtă…

   Reply
 4. Dragos B.

  Cum erau? Bugetari grashi care traiesc pe spinarea slabilor? Carora le ia 25% din salariu si 15% din norma de hrana? Rusine, politicieni din Romania!

  Noroc de oamenii precum Marian Marin!
  Te fac sa mai ai (o) speranta.
  Jos palaria!

  Reply
 5. curly

  Adelin, te-a dezamagit Oprea?! pai, ce? te-a amagit vreodata mafiotele asta?

  la obiect – am avut ocazia sa iau foc acum vreun an, deci sunt oarecum in tema cand spun ca omul nostru s-a pus pe locul doi cand i-a scos pe cei trei. respecte!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Curly, m-am exprimat gresit. Tipul e avid după publicitate. Mă gândeam că măcar prin prisma acestui fapt le va acorda mai multă atentie militarilor de la Tuzla…

   Reply
 6. Alex

  Tot respectul pentru Marin Marian!
  Îl cunosc şi a dat de multe ori măsura calităţilor profesionale şi umane pe care le deţine. Tocmai de aceea ştiu că nu ţi-ar ascunde, Adelin, că nu a fost numai el cel care s-a implicat în salvarea colegilor din avionul prăbuşit, ci au fost alţi 4-5 colegi. Nu ţine niciunul dintre ei (nici Marian) să pozeze în erou, pentru că tragedia e prea mare şi consideră că şi-au făcut doar datoria de om! Respect tuturor!

  Reply
 7. HM

  Cele mai prestigioase decoratii externe primite de militari romani le-au venit acestora de la SMG prin … posta. Ma gandesc ca lui Marian o sa ii trimita o tinichea prin sms. Ai avut mare dreptate ieri cand ai spus ca a facut ceea ce te asteptai de la el. Sunt inca multi oameni de mare calitate in Armata Romana, calcati insa pe gat de burtosii din spatele birourilor. Cat despre Oprea, am avut o vorba la plecarea din sistem. Am stat acolo atata vreme cat am fost langa un om de la care aveam ceva de invatat. De la acesta insa, nu vroiam sa invat nimic…
  Prea multe de spus, prea putine de facut, din pacate.

  Reply
 8. Alex

  Stati, ca tocmai am citit ca doi dintre salvatori, cpt. cmdr. Marin Marian si lt. cmdr. Paul Adochiei nu au fost de fapt eroi… (zise purtatorul de cuvant M. Ap. N. din locul lui caldut…) Asa stim noi romanii sa cinstim putinele indicii de normalitate, omenie si bun simt care au mai ramas in acesta biata tara!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Alex, sunt convins că au fost mai mulți colegi care au sărit să ajute. Inițial doar numele lui Marin a transpirat. Jenantă poziția purtătorului de cuvânt al Marinei. A vorbit când ar fi trebui să tacă. Asta e țara..
   Horică, nu cred că vor chelui bani cu sms-ul. Scenariul va fi următorul: șefii le dau celor decorați beep. Aceștia sună înapoi și află că au fost decorați. Se economisesc banii armatei. 🙂

   Reply
 9. max

  condoleante familiilor si colegilor celor disparuti.

  normal ca nu-i suporta sefii MApN pe cei cu coloana vertebrala si incearca sa le minimizeze eroismul – chiar credeti ca se simt confortabil stiindu-se sefi peste niste oameni adevarati, cand ei sunt cum sunt?

  Reply
 10. George

  l-ai uitat pe Anghel “Puiu” Iordanescu. era un panou electoral prin 2004 cu cei trei grei ai armiei romane, Oprea, Ontanu si Iordanescu…ma gandeam ce-i in sufletul militarilor cand vad mizeria aia. si apropo de Oprea si ploaia de stele, mi-aduc aminte de Base prin 2003 cand tuna si fulgera impotriva mafiotului Oprea si declara ca va lipi pe toti stalpii moaca lui cu inscriptia “Most Wanted” sa stie bucurestenii ce mafioti sunt la conducere.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   George, măcar nea Puiu a făcut ceva în fotbal. El mă rupea cu româna lui…

   Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   VirtualKid, sper că ai înțeles că nu am nimic personal cu Oprea. Cred însă că militarii meritau un ministru care să-i reprezinte mai bine, nu unul care doar să pozeze pe lângă președinte. Cât despre Marin, în prezent nu are voie să dea declarații. Este martor în anchetă. Dacă va vrea, voi face un material. Merită oricum admirația noastră!

   Reply
 11. Dragos B.

  “Tocmai de aceea ştiu că nu ţi-ar ascunde,…ci au fost alţi 4-5 colegi.”

  Ar trebui sa stim cum se numesc. Sintem satui de ‘vedetele’ de la televizor.

  Reply
 12. amfibius

  Nobletea lui M.Marian este rara…E un model greu de digerat pentru cei care evita prima linie…indiferent de ,,competitie”.Cred ca stii,Adelin ,ca te-a cautat tocmai din decenta ,imediat dupa accident pentru a prezenta tu o imagine clara a situatiei,el avind incrdere in atitudinea unui reporter care ,chiar a cunoscut oameni de la FOS,GNFOS, sau EOD.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.