Portugalia este gata să transfere României 9 aparate F16. Fiecare avion mai are 4000 de ore de zbor. Asta înseamnă că avioanele mai pot fi folosite de RoAF încă 20 de ani. În exclusivitate pentru TVR, generalul Ștefan Dănilă a confirmat negocierile cu portughezii. Șeful statului major general a declarat că a discutat subiectul cu omologul său portughez la Sibiu, la Comitetul Militar NATO. Și ministrul apărării s-a întânit cu generalul portughez. Dacă politicienii români ar aproba transferul, piloții RoAF ar putea zbura cu F16 peste vreo 4 ani. Potrivit lui Dănilă, o escadrilă (cu tot cu training și piese de schimb) ne-ar costa cam jumătate de miliard de euro.

Știrea TVR aici.

10 thoughts on “F 16 de la portughezi”
  1. De ce noi daca avem oferte de seconduri. Suntem o tara second hand, rromania tuturor posibilitatilor. Nu este mai palpitant cu avioane vechi pe care altii le dau la gunoi? Mai cade unul, mai bubuie altul, se mai ciocnesc doua, adrenalina, suspans …

  2. Teoretic o escadrila ar trebui sa aiba 12 avioane si nu 9. Mai mult, regula este ca iti trebuie un numar suplimentar de avioane folosite ca donatoare de piese de schimb pentru cele care sint operationale. Portughezii de exemplu au deja in plan sa isi opreasca o parte din avioane tocmai in acest scop.

    Mi se pare ca anuntul a fost facut in mod voit ambiguu, nu e clar daca cele 500 de milioane sint banii pentru 9 avioane care vor forma o escadrila mai originala sau un numar suplimentar de avioane (inclus in aceeasi suma) va aparea din alta sursa (de exemplu SUA).

  3. Ok, in globul meu de cristal se vede cum un reporter cunoscut, interesat de subiect, va face lumina in acest caz 🙂 . Sa fie globul stricat? Atunci il dau la reparat sau il schimb…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.