Un prieten al blogului este de părere că „singurele femei care au un aer credibil cu o arma în mână sunt Sigourney Weaver, Milla Jovovich si Charlize Theron.” Dacă ar avea ocazia să o vadă pe Lumința și-ar schimba părerea. Cine-i Luminița? Un subofițer de 22 de ani din Brigada Antitero a SRI. Am văzut-o în poligon și pot să vă spun că a  tras la fel de bine ca ceilalți angajați ai Brigăzii. Luminița este agent de securitate diplomatică și face parte din garda ambasadorului american acreditat la București. O veți putea vedea într-un material ce va fi difuzat în Reportajele Jurnalului. Până atunci câteva secvențe filmate cu telefonul.

4 thoughts on “Femeile și armele”
 1. Poate nu e atat de important aerul credibil, cat eficienta persoanei care detine si foloseste arma. Eficienta este demonstrata in cele doua situatii: cea de amenintare si cea de executare a focului cu arma, amandoua situatiile avand un singur scop, protejarea obiectivului de o agresiune.

 2. tintele alea la ce distanta sint? trei metri? tot e bine ca au trecut vremurile in care incercau sa ne impresioneze cu placi de BCA sparte cu carata.

 3. Pentru Dragos.
  E firesc ca tintele alea sa fie la o distanta foarte mica. Genul de misiuni pe care le executa oamenii astia presupune executarea focului din scurt si la distante mici.
  Acum, in ceea ce priveste filmuletul, poate fi impresionant pentru cineva neavizat. Mult zgomot, o pozitie de tragere agresiva imprumutata de la americani (pozitie pe care sincer nu o agreez). In realitate, ar trebui sa ne imaginam ca ,,tintele” ar fi inconjurate de o masa de oameni nevinovati, femei, copii, gura-casca, etc. In situatia asta devine mult-mult mai dificil sa ,,pompezi” un incarcator in capetele unor presupusi agresori.
  E foarte bine ca oamenii se instruiesc dupa modele straine si au trecut, asa cum spunea cineva, de etapa spartului de boltari cu carata.
  Oricum totul e relativ. Asa cum s-a demonstrat, e foarte greu, daca nu imposibil, sa opresti un atentator care e dispus sa moara executandu-si misiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.