14 thoughts on “Comunismul dinastic

 1. Amira

  M-a impresionat reactia cetatenilor “indurerati”. Oare in ce mod au putut fi amenintati, ca lacrimile pareau destul de reale…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Amira, unii sunt speriati (200000 sunt in lagare), altii fac parte din nomenclatura. Cred ca sunt si unii spalati pe creier. Vai de ei…

   Reply
 2. Amira

  Stiu, Adelin. Imi imaginez ca e cumplit sa traiesti sub o astfel de teroare, insa cred ca tot teatrul asta jucat dupa moartea lui Kim Jong Il ii induioseaza doar pe mostenitorii sai.
  Ma intreb daca va mai rezista mult acest regim totalitar si xenofob. Oare se vor implica occidentalii sau se tem de un nou razboi cu “Marele Est”?

  Reply
 3. goblin

  kim jong un o sa fie pus in fereastra doar, o sa conduca generalii, asa cum a fost si pana acum. sau credeai ca kim jong il a fost adevaratul lider nord-coreean?

  Reply
 4. Florin

  Adelin, stii ca asemenea informatii cu privirea la moartea lui Kim erau aproape imposibil de aflat.Gandeste-te ce s-ar fii intamplat daca populatia afla de la ,, marionetele,, din Sud ca Generalul este mort…revolte, furie, isterie.
  Si in buna traditie comunista, moartea liderului nu este anuntata pana nu se pun la punct detaliile transferului de putere. In acest caz nu-l vad bine pe Junior…Daca cumnatul sau generalii vor puterea este mancat de viu.Astept cu interes sa vad ce urmeaza…eu prognozez o cadere a regimului in 2-3 ani.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Florin, la Seul sefii serviciilor secrete sunt anchetati. Ei ar fi trebuit sa afle, nu sa si dea publicitatii. Un expert american citat de Hotnews sustine ca in 5 ani am putea avea o schimbare. E greu sa faci previziuni intr-o astfel de zona…

   Reply
 5. Dudian

  Oamenii aia chiar sufereau dupa “tatuc”…plangeau pe bune, se zvarcoleau de-a binelea, li se prabusea o lume. Ar fi bine sa fie teatru, dar e doar reactia unui popor coborat la rangul de gradina zoologica (ca aia de la Baneasa, cu custi).

  Reply
 6. kilroy

  Adelin, tocmai citeam pe BBC un material in care mai multi analisti politici occidentali opineaza ca nu este vorba de o “intelligence faliure” ci de cea mai secretiva tara de pe glob. Gandeste-te cat de greu s-a aflat de moartea lui Stalin, de prima operatie a lui Fidel Castro. Iar Korea de nord este un imens lagar.
  Revenind la evolutia tarii, eu zic ca tara lor se va deschide spre democratie. Mult mai incet decat suntem noi obisnuiti, dar se va schimba.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Kilroy, da, este cea mai inchisa tara, dar asta nu-i incalzeste pe cei din serviciile secrete. In Coreea de sud e o ancheta pe aceasta tema.

   Reply
 7. pampam

  am vazut ca l-au bagat in diorama… oameni defecti… ai fost sa scrii in cartea de condoleante a coreenilor/ nu stiu unde e ambasada, ca le-as scrie vreo 3 rinduri: bine ca e un cretin mai putin pe lume…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.