Finalizare dâmbovițeană

Noul sediu al Bibliotecii Naționale a costat doar 106 de milioane de euro. Cum românii sunt meticuloși, construcția clădirii a durat aproape 25 de ani. Din nefericire, după cum puteți vedea într-o fotografie a prietenului meu Răzvan Tiniche, nu a mai fost material pentru finalizarea unei alei de la intrarea principală. 🙂 Eu tot mai sper că poza e trucată…

 

 

11 thoughts on “Finalizare dâmbovițeană

 1. Semanticus

  @Adelin,
  Eu nu inteleg de ce in sediul Bibliotecii Nationale trebuie sa se mute si Ministerul Culturii. Acest minister se mutase in sediu nou dupa 95-96 daca nu gresesc. Si birocratii au luat cred cam 40 % din spatiul Bibilotecii, in plus, sectia de biblioteconomie de la Universitate nu are loc in acest spatiu, alte proiecte legate de carte si de lectura nu mai au loc. Aceasta a fost de fapt o deturnare de fonduri de la proiectul initial destinat doar Bibiliotecii, tipic Boc. Imi pare rau sa o spun. Ar fi putut sa ajute editurile cu spatii pe diferite formule de bizins, faceau un mall de carte cum nu are nimeni in Europa de Est. Asa, birocratii de la minister se vor extinde administrativ pe toata cladirea in cel mult 5-6 ani.

  Reply
 2. Semanticus

  @Adelin,
  ”Ministerul Culturii s-a mutat în noul sediu, într-o aripă a clădirii Bibliotecii Naţionale, în luna ianuarie. Anterior, ministerul funcţiona pe şoseaua Kiseleff, într-o clădire aparţinând Muzeului Satului. Fostul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, a motivat mutarea sediului ministerului din cauza spaţiului insuficient de care dispuneau angajaţii.”

  http://www.gandul.info/politica/exclusiv-ministrul-culturii-cauta-un-nou-sediu-mircea-diaconu-nu-mi-se-pare-normal-ca-ministerul-sa-arate-ca-o-banca-9637125

  Bina ca Mircea Diaconu are mult bun simț.

  Reply
 3. kilroy

  Ma gandeam ca daca egiptenii antici construiau piramidele in ritmul nostru nu ar fi terminat nici in ziua de astazi. Dar, poate sunt carcotas.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.