Habemus president

Am sperat ca Obama să câștige al doilea mandat. De ce? Pentru că democrații sunt mai echilibrați în politica externă, pentru că încep mai greu războaie și pentru că le pasă puțin mai mult de Europa. Da, Obama are și el mari necazuri: economie pe butuci, deficit uriaș, pariu încă necâștigat cu reforma sanitară. Chiar și așa sunt speranțe. În 2008, am transmis alegerile americane din Los Angeles, de pe Coasta de vest. Am fost foarte fericit pentru că am avut șansa să iau partea la un moment istoric. Ieri seară, am transmis de la petrecerea ambasadei americane și, la votul simbolic, l-am ales tot pe Barack Obama. Am avut mână bună! 🙂

sursa foto: Barack Obama’s photostream

 

9 thoughts on “Habemus president

 1. cotos

  Omul asta nu imi inspira incredere..Dupa parerea mea e unul dintre cei mai prosti candidati democrati din istorie…Dar e doar umila mea parere…

  Reply
 2. Darael

  Cu permisiunea ta, am sa pun pe google calendar o atentionare sa nu uit peste 5 ani sa iti reamintesc entuziasmul tau de azi…. ce s-a intamplat arata (inca o data) ca de jos a ajuns omenirea; in cazul de fata americanii.

  Problema e ca nivelul perceptiei temporale e tot mai mic, oamenii uita ce s-a intamplat acum 3 luni si nu isi bat capul cu ce va fi peste 1 luna.

  E la fel ca realegerea securistului chel la noi in mandatul 2, si exemplele ar putea continua la infinit.

  Bucura-te de ziua de azi si de vorbele frumoase ale castigatorului. Sunt numai vorbe goale asa cum istoria o sa iti arate.

  Pace tie Adelin.

  Reply
 3. Taraboste

  Si eu am mizat pe Obama, iar contra candidatul a fost la pamant. Mai ales ca republicanii nici n-au mai putut apela la artileria grea de acum 4 ani de genul … il cheama si Hussein, a urmat o scoala islamica, e negru, etc, etc.
  Cred ca Obama a adus mai multa stabilitate in privinta conflictelor. Daca era unul ca Bush la putere, mai intra in 2-3 conflicte pana acum.
  Sa speram ca nu vom avea parte de surprize neplacute in al doilea mandat.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   bogdan, din nefericire asa a fost. Uneori cred ca cineva si-a propus sa ingroape definitiv televiziunea publica: reluari in bulca de luni de zile, mira si heterodina in noaptea alegerilor…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.