Mazilirea lui Petraeus: sex sau politică

Se vede treaba că nu e o perioadă bună pentru generalii de calibru americani. Petraeus a spus la revedere funcției de șef al CIA și nici comandatul forțelor din Afganistan nu se simte prea bine. Potrivit câtorva informații din anchetele FBI, amândoi sunt implicați în scandaluri cu iz sexual. Poveștile sunt destul de încâlcite. John Allen a schimbat tone de emailuri cu cea care a pus FBI pe urmele amantei fostului director CIA. Presa de peste ocean acuză autoritățile că investighează de multă vreme cazul, însă au pus batista pe țambal până la realegerea lui Obama. în cazul lui Petraeus, motivele demiterii ar putea fi altele decât adulterul. Republicanii acuză că generalul a fost schimbat chiar înainte să fie audiat în cazul atacului de la Benghazi. Da, Petraeus trebuia să apară în fața unei comisii a Senatului. Jurnaliștii speculează că mărturia sa ar fi putut pune într-o poziție stânjenitoare administrația Obama care, deși avea informații, nu a făcut nimic pentru a proteja diplomații din Libia. În aceste condiții, din ce în ce mai mulți se întreabă dacă celebrul general a fost schimbat pentru că a călcat strâmb cu Paula Broadwell sau scandalul a fost un motiv să se ascundă incompetența criminală din cazul asasinării ambasadorului american din Libia?

sursa foto: ISAF via Reuters

10 thoughts on “Mazilirea lui Petraeus: sex sau politică

  1. Adelin Petrisor Post author

   Liviu, vom vedea. da, Petraeus ar putea fi audiat. decizia ii aprartine presedintelui comisiei, sen. Feinstein.

   Reply
 1. Taraboste

  Probabil ca a fost pretextul ideal pentru a putea fi eliberat din functie fara tam-tam profesional. Sunt sigur ca CIA stia de mult de aventura generalului si daca povestea si sexul ar fi fost mobilul, era pus pe tusa de mult.
  Dar au pastrat bila neagra la sertar pentru nevoi mai acute si pentru un moment oportun utilizarii ei.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Kilroy, ai dreptate. In functia aceea, o aventura poate insemna o vulnerabilitate. Omul putea fi santajat…

   Reply
   1. kilroy

    Corect. M-am gandit si la acest lucru. Doar ca tot a ipocrizie imi suna. La francezi, daca nu comite adulter, inseamna ca e bolnav 😉

    Reply
 2. doiparinti

  Pun pariu ca stimabila este agent CIA. Nu cred ca lasau serviciile la voia intamplari cum si cui isi impartaseste generalul Petraeus biografia, viata, activitatea …

  Reply
 3. nin

  La un general de talia lui Petraeus mi se pare cam ciudată implicarea în chestii cu sex, dar … ştiu şi eu? “Mazilirea” pare potrivit :))

  Reply
 4. americanu

  Ciudat om…in irak a salvat situatia…iar in afganistan nu a facut mai nimic…ehh nu e primul si nici ultimul care cade prada ispitei “curvasaraiei” cum ar zice un mare om in viata :)))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.