Hama

Hama este un oraș în care au murit sute de sirieni. Situația este în continuare problematică. După cum puteți vedea în fotografie, soldații sirieni sunt în număr foarte mare pe străzile orașului. Chiar și așa, se înregistrează zilnic schimburi de focuri.

Un material din Hama puteți vedea în Telejurnalul din această seară.

Vă reamintesc că am fost în Siria la invitația autorităților și am fost în permanență însoțiți de reprezentanți ai regimului și sirieni din comunitatea din România.

5 thoughts on “Hama

 1. Dudian

  Cum e atmosfera, uite de exemplu tu ai fost si in Libia si in Egipt anul asta. E stare de razboi sau pur si simplu o incertitudine care pluteste in aer? Ca pana la urma ptr mine e un mister, nu e razboi civil precum in Libia, nu sunt nici manifestatii zilnice cum au fost in Tunisia sau in Egipt. Sunt checkpointuri pe sosele, mai zambeste cineva prin bazar? Mersi, alex.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Dudian, in damasc atmosfera este mai relaxata. In Hama situatia este tensionata: sunt schimbrui de focuri, puncte de control, lumea e crispata.

   Reply
 2. khaled

  Ai fost capabil să scrie raportul dvs. pentru vizita Siria departe de observatori, care au fost escortarea mass-media delegaţie?
  În cazul în care răspunsul este pozitiv, .. Sunteţi mulţumit de vizita şi versiunea oficială a regimului sirian, existenţa unor bande teroriste?
  În cazul în care răspunsul este negativ, … Aţi încercat să ajungă în alte oraşe, “la cald”, care este sfătuit de “observatori”, însoţitorii delegaţiei?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   khaled, am avertizat la fiecare postare sau reportaj ca am fost insotiti permanent de reprezentanti ai autoritatilor. Am cerut sa mergem in Homs si nu ne-au lasat. Am ajuns pana la un mare punct de control la intrarea in Homs.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.