Iadul pe pământ

În timp ce-n Siria civilii mor pe capete, comunitatea internațională asistă la ping-pong-ul dintre putere și opoziție. Potrivit autorităților de la Damasc, execuțiile în masă sunt opera teroriștilor. În versiunea opoziției, faptele abominabile poartă semnătura forțelor lui Bashar Al Assad. Nimeni nu știe exact ce se întâmplă de fapt. Monitorii ONU sunt puțin mai mult decât nimic. Ieri, oficialii Națiunilor Unite au încercat să intre în Qubair, un sat de lângă Hama, unde se pare au fost ucise cu sânge rece 78 de persoane, în mare parte femei și copii. Inițial, monitorii au fost opriți de armata siriana. Spre seară, când încercau sa se apropie de mica localitate, chiar s-a tras înspre ei. Ca de fiecare dată, ONU este cu mâinile legate. De ce? Pentru că este doar o instituție bugetofagă, greoaie, care nici măcar morții nu-i poate număra. Unii susțin că din martie anul trecut și până acum, în Siria, au murit peste 10.000 de oameni. Alții spun că cifra a sărit de 13.000. Am fost în Hama anul trecut, în noiembrie. Multe clădiri erau în ruină , mitraliate și incendiate. Oamenii pe care i-am întâlnit fugeau de noi ca dracu’ de tămâie pentru că eram însoțiți de oficiali sirieni. Încerc să-mi imaginez cu arată acum acel loc și nu pot. Mi-e frică!

10 thoughts on “Iadul pe pământ

 1. alepse

  cand va dori ONU cu adevarat sa intervina o va face… nu cred ca tine de birocratie, ci de jocurile marilor puteri… din pacate pentru sirieni, tara aia a devenit esentiala in lupta dintre SUA&co si Rusia-China pentru acapararea de zone de influenta (daca ruso-china renunta la zona, occidentalii iau un avans in cursa asta… )

  ps: ce s-a dorit la infiintare de la organizatia asta si unde s-a ajuns in zilele noastre … trist… te face sa emigrezi pe alta planeta

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   alepse, da, e politică, dar și birocrație, indolență etc. Să nu uităm Srebrenica…

   Reply
 2. MB

  Pe copiii astia nu-i vede nimeni… Mor incet, traiesc cu tare, o sa lase urmasi malformati genetic…

  Gaza’s only fresh source of water is too dangerous to drink because of contamination by fertiliser and human waste, a new report says.

  The charities Save the Children and Medical Aid for Palestinians say the number of children being treated for diarrhoea has doubled in five years.

  They say Israel’s five-year blockade of the territory is preventing crucial sanitation equipment from getting in.

  http://m.bbc.co.uk/news/world-middle-east-18436602

  Reply
 3. Dudian

  Dupa ce lucrurile se vor potoli (peste 1 luna sau 15 ani) si vor fi scoase la iveala toate masacrele de nedescris, toti liderii mondiali vor iesi cu capetele plecate si vor spune ceea ce au spus de fiecare data: ca nu s-a stiut exact ce se intampla acolo, ca informatiile au fost contradictorii, ca s-a actionat gresit si mai ales ca este regretabil ceea ce s-a intamplat. Apoi din nou acel apel care ma scoate din minti: Never again!
  Bosnia, Rwanda, Sudan – Darfur, Uganda – Lord Resistance Army, acum si Siria…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.