Record de sinucideri

Potrivit unei știri Associated Press, numărul sinuciderilor în rândul militarilor americani a crescut îngrijorător. În primele 155 de zile ale anului, s-au înregistrat 154 de sinucideri, aproape una pe zi. În aceeași perioadă, în războiul din Afganistan, au murit 139 de militari americani. Datele Pentagonului arată că numărul sinuciderilor a crescut cu 18 % față de aceeași perioadă a anului 2011. Cauzele acestei creșteri dramatice nu sunt prea clare. Probabil sunt: stresul post-traumatic, abuzul de medicamente și problemele financiare. Singura veste bună pentru armata americană este că retragerea bate la ușă. Mai sunt doi ani și jumătate. Ceea ce reprezintă o veste bună pentru unchiul Sam, pare a fi una extrem de proastă pentru Karzai, care va avea mari probleme în a controla curtea propriului palat, nu Kabulul sau întreg Afganistanul.

7 thoughts on “Record de sinucideri

 1. americanu

  Stresul e mai rau decat talibanii ,lasa Kabulul sa vezi in Helmand si Khandhar ce o sa fie….de ar mai fi trait Massoud….

  Reply
 2. Mihai

  Razboiul psihologic este unul dintre cel mai puternic dusman. Daca nu il invingi, degeaba mergi la lupta. Razboiul de gherila este mai slab decat cel psihologic si mai puternic decat cel clasic(pe front, etc.). Asta este parerea mea.

  Reply
 3. foxm

  Banuiesc ca la Pentagon se pregateste de pe acum programul soldatilor, ca sa nu aiba timp de soc post-traumatic.

  Cine urmeaza? Iran? Siria? Venezuela?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.