În direct din Libia?

“Corespondenții noștri au transmis primele imagini din Libia”, a titrat Realitatea TV. Pe ecran era trecut locul în care se afla echipa RTV: Ras Ajdir, Libia. Mă uit la imagini și descopăr că sunt de la intrarea din Tunisia. Cu tot respectul pentru eforturile lui Cristi,  Tunisia și Libia sunt două țări diferite. Într-o altă transmisiune telefonică, l-am auzit pe Cristi spunând că e la graniță, adică de la 80 de km de Tripoli. Între Ras Ajdir( Tunisia) și Tripoli( Libia) sunt fix 190 de km. Eu sper că este doar o greșeală de titraj și nu de orientare.

P.S.

La începutul acestei luni, am stat în Ras Ajdir( Tunisia) vreo 8 zile și am făcut reportaje cu refugiații din Libia.

14 thoughts on “În direct din Libia?

  1. popa

    da, la fel trebuie sanctionate si cele legate de transmisiunile din Afganistan, din timpul exercitiilor militare alle soldatilor romani, atunci cand pretindem ca de fapt suntem “atacati de insurgenti”. 😉

    Reply
  2. NICOLETA

    Nu au reusit sa filmeze??? Ma mir ,ca doar nu sunt in Cairo ,in timpul revolutiei !Poate este doar o incurcatura de imagini,se mai intampla.Daca nu ,mi se pare cel putin neprofesionala chestia.

    Reply
  3. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

  4. Bogdan O

    am vazut si eu imaginile acum…o greseala nevinovata. am vorbit cu cristi duminica, eu i-am sugerat ca e mai bine sa incerce pe tunisia sa intre in libia, e mai bine scurt decat daca ar fi intrat pe egipt. n-am stiut ca a ramas in punctul de frontiera. greseala de titraj, cum ai spus tu, adeline!

    Reply
    1. Adelin Petrisor Post author

      Bogdan, e drumul mai scurt, dar nu poti trece pentru ca zona este controlata de oamenii lui gaddafi.

      Reply
  5. Bogdan O

    au mers acolo, presupun, ca sa astepte caderea generalului, abia apoi sa intre in libia. prin egipt nu poti sa ajungi decat pana la benghazi, dar e foarte riscant!

    Reply
  6. niculae

    Adeline, nu cauta nod in papura ca nu-ti sade bine.
    În transmisiunea de la Ras Ajdir, Zarescu a specificat ca imaginile sunt filmate la intrarea in Tunisia (din Libia), in timpul zilei (ora transmisiunii – 23:24, imaginile din fereastra de ilustratie sunt de zi.)
    Zarescu nu sta numai in Ras Ajdir, poate chiar era la 80km de granita.

    Arata-mi si mie niste imagini filmate de TVR in timpul acestui conflict.

    Arata-mi niste imagini filmate de BBC, CNN, PLM, PLS, ASL, DND, JPEG, MOV, LOL, sau de cine vrei tu. Sunt dar nu sunt multe. Cand pericolul e real, multi reporteri stau pitiți, inclusiv Zarescu. Dar ce spun eu, tu cunosti mai bine lucrurile astea.

    @webber – de acord. RTV se duce, TVR ce face?

    Pace vouă!

    Reply
    1. Adelin Petrisor Post author

      Niculae, nu caut nod în papură. Nu Zărescu scrie burtierele. Cred că e incorect să dai news alert 2 ore: imagini din Libia în exclusivitate etc și să difuzezi imagini cu steagul Tunisiei fluturând. Știu cât de greu e acolo că am fost acum vreo zece zile la acea frontieră încercând să trec în Libia.

      Reply
  7. Pingback: Reporter Virtual – stiri exclusive » Revista presei despre presă

  8. nic

    Greseala este a celor din Realitatea pentru ca au supralicitat produsul, anuntand, vorba lui Adelin, timp de doua ore, ca vin primele imagini in exclusivitate de la o echipa romaneasca. Dezamagitor, pentru ca nu aveau nimic nou. Deja plicitisitoarele cadre cu refugiati, un punct de trecere, un steag, cateva racorduri, care au fost repetate. Ei au filmat ce au putut, bine ca tehnica, dar irelevante, insa cei din tara i-au ridicat pe un piedestal mult prea inalt.

    Reply
  9. VirtualKid

    …si americanii au ajuns pe luna, in conditiile in care era un efort imens sa desprinda racheta de pe pamant, unde le aveau pe toate la indemana.

    Nu m-as mira sa vad si transmisiuni in direct din statul major libian. Ce mare chestie sa chemi niste libieni in studiouri si sa-i pui sa invete un scenariu?????

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.