În Transnistria

Liviu Iurea a fost în Transnistria pentru un interviu cu Evgheni Vasilievici Șevciukmasina, președintele autoproclamatei republici. A mers la Tiraspol cu o mașină care avea un autocolant în care apăream și eu. Pe geacă aveam un ecuson cu Eurofighter Typhoon, ecuson primit după zborul cu performantul avion. Vameșii transnistreni au fost enervați la culme de fotografie, au făcut spume și le-au interzis colegilor mei accesul. Echipa TVR a putut să treacă abia după ce autocolantul a fost dat jos. În cazul meu am înțeles, au fost deranjați de tehnica occidentală, dar cu Mircea Radu ce au avut?  🙂

12 thoughts on “În Transnistria

 1. Gigi

  Posibilă explicație: a fost careva dintre ei chemat pe la caravan dragostei, pe vremuri! :)) Lucrurile astea nu se uită, mai ales dacă surpriza a fost …ușor neplăcută!

  Reply
 2. Alexandru Mocanu

  Penibi! Daca aveai ecuson de la rusi, cu Sukhoi, nu avea echipa nici o problema…
  Imi place ca expui aceste teritorii conduse de bizari!!!

  Reply
 3. Marius Z.

  Poate trebuia ecuson cu FOS 🙂

  Iata ce zic rusofilii – ca ale noastre forte speciale sunt implicate in Crimeea. Adica cu trupe de “voluntari” in uniforma rusa controland Crimeea, acum incearca sa dea vina pe noi si polonezi ca i-am ajuta pe ucraineni sa destabilizeze situatia 🙂 Astia se tin de bancuri proaste.
  http://moldnews.md/rus/news/66258

  traducere aproximativa:

  Romanian citizens involved in provocations in the Crimea
  09:23 3/17/2014
  Romanian citizens involved in provocations in the Crimea. The former officer of the security service of Ukraine, stating that mercenaries from abroad are working together with militants-radicals of the right sector “.

  “The SBU with” right-wing sector will hold a large-scale provocation in the Crimea. All involved — and current employees and majdanovcy and mercenaries, mainly poles and Romanians. People will transfer to the Crimea by the border guards of Kherson and Odessa. With the border guards have already agreed. They are also a real mess, “said a former officer of the SECURITY SERVICE of Ukraine Viktor.

  The proximity of the “Right” with extremists known to the security services in detail.

  As pointed out by the former employee told Ukraine’s SBU “commanders” the right sector “were frequent guests in the corridors of the SBU. Working closely with this organization began long before Evromajdana, but recently it has moved to a new level. “The right sector” is becoming a structural subdivision of the SBU. He is a regular participant of all meetings on the current situation, its resources are used AS in related activities.

  Reply
 4. kilroy

  Mircea Radu este agent secret al unei superputeri necunoscute inca. Acela care intelege numele respectivei superputeri se va afla in mare pericol 🙂

  Reply
 5. Donkeypapuas

  @Marius Z
  Înscenarea o aveau pregătită de mult. De fapt nu ar fi o surpriză pentru cei care ştiau cât de cât cum acţionează muscalii/sovieticii. În Cehoslovacii anului 1968 invazia a fost precedată cu infiltrarea de agenţi KGB şi GRU sosiţi prin vămile din… Vest, cu paşapoarte falsificate vest-germane, introduşi cu agenţi provocatori în rândul membrilor mişcării de democratizare. Deci nu ar fi de mirare ca oarecari agenţi cunoscători de română, cu paşapoarte falsificate româneşti, chiar cu domiciliu în Românai, să fi primit ordin de a face o “excursie” la Kiev. Să fie aceştia “răniţii” aduşi în ţară cu transportul aerian special? Iar scopul să fi fost cumva interogarea lor?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Donkeypapuas, mă tem că e cam mult.Răniții au fost filmați și când au plecat din spitalele românești. Sper că nu crezi și că aselenizarea nu a avut loc. 🙂

   Reply
   1. Donkeypapuas

    Filmaţi. Dar intervievaţi?
    Şi nu e frumos, dom’ Adelin, să folosiţi procedee ale dezinformării. Adică să introduceţi lucruri (basme, snoave, fantasmagorii) la care nu am făcut referire. Eu am făcut trimitere la ceva verificabi. Vă dau bibliografie, dacă vreţi. “1968 – Apoteoza lui Ceauşescu”, Lavinia Betea & Co. Dar cred că şi mai aproape de dumneavoastră, în redacţia de ştiri, doamna Monica Ghiurco vă poate oferi şi mai multe surse privitoare la invazia Cehoslovaciei.

    Reply
    1. Adelin Petrisor Post author

     Donkeypapuas, eu ți-am spus clar că răniții au fost filmați la ieșirea din spital. Toți erau ucraineni și au fost duși la frontieră cu mașinile Pompierilor. Unul mai este internat. Tu te întrebi dacă nu cumva erau diversioniști romani.. Cred că-s scenarii astea cu românii care fac și dreg acolo, mai ales că noi și Ucraina avem o relație proastă.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.