Intoarcere in timp

Dupa aproape o saptamana de Coreea de Nord sunt in Beijing. Experienta din Phenian a fost fantastica. Am vreo sase sute de fotografii, 4 materiale pentru stiri si un reportaj de vreo 15 minute. Coreea este ceva mai rau decat era Romania prin 1985: salarii mizere, oameni timorati, manifestari faraonice pentru slavirea liderilor. Am avut sansa sa-l vad de 4 ori chiar pe noul lider absolut, Kim Jong Un, un tip mai tanar decat mine cu vreo sapte ani. Dupa ce voi ajunge acasa, sper sa am timp sa postez pe blog cateva fotografii. Unele sunt de-a dreptul senzationale si asta nu pentru ca m-as pricepe eu la fotografie. Tara e incredibila!

11 thoughts on “Intoarcere in timp

 1. Béranger

  Ce treabă au salariile? Ce, în România de azi toți au salarii mari? Mă așteptam să spui: magazine alimentare goale, întuneric, frig, ș.a.m.d.
  Au nevoie oamenii de Ausweis ca să călătorească dintr-un oraș în altul?
  Ai văzut cu ochii tăi vreo ambulanță mergând? Căci se zice că un nord-coreean de rând le vede doar în filme, la televizor, și că femeile nasc acasă, sau unde le apucă.
  Fii ziarist, află lucruri relevante, nu fi doar pozar!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Beranger, era o scurta postare pe blog si nu o radiografie a tarii. Sunt obosit, intre doua avioane si mai am mult pana acasa. Daca ai vrut doar sa imi arati cat de documentat esti, ai reusit. E mai bine?

   Reply
 2. Dan

  Adeline, vino cu cat mai multe detalii despre cea mai “incuiata” tara din lume. In North Korea nu am fost niciodata in schimb am avut ocazia sa merg prin muuulte tari, care mai de care mai nasoale, incepand de la Niger si Congo si terminand cu Tuvalu Is. NK nu e pe lista mea de prioritati dar ma roade rau curiozitatea sa citesc despre ce putini oameni au avut ocazia sa vada. Hai ca m-ai facut extrem de curios sa citesc istorisiri. Sper sa te refaci dupa jetleg
  Dan din Toronto

  Reply
 3. Darael

  Adelin, Adelin, tu incerci sa arati adevarul, dar oamenilor nu le place adevarul….. o sa ai aceasta problema toata viata ta intre ce oferi tu si ce asteapta altii.

  Reply
 4. mihai

  Nu stiu cum se face, dar am citit ca liderul coreean vrea sa implementeze niste reforme economice pe baze capitaliste. Vizita s-a dovedit de bun augur.

  Reply
 5. alte hex

  nu stiu daca o sa lasi comentul, dar eu il scriu: pentru cei care vor sa isi faca o idee despre coreea de nord, e un site de calatorii foarte bine documentat, cel al lui cezar, cunoscut ca imperator travel. il gasiti cu goagal.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   alte hex, cezar îmi e amic. la început, acum mulția ani, el m-a ajutat cu sfaturi legate de călătoria în această țară.El a fost acolo ca turist și mi-a povestit ce și cum.

   Reply
 6. Mara

  Adelin, te-am vazut ieri la TVR si afirmai faptul ca ghizii nu traduceau corect ce ziceau oamenii. Cunostii limba coreeana?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.