Ipocrizie de edil

M-am ocupat ieri de știrea cu copilul de patru ani devorat de maidanezi. Am făcut tot posibilul să nu mă las copleșit de subiect. A fost greu…Reacția Primăriei sectorului doi m-a înfuriat însă la culme. Copilul a fost omorât într-o junglă mizeră, situată în plin centrul capitalei, între un club de mega-fițe și un frumos parc în care s-au investit sute de mii de euro. teiZona acoperită de vegetație abundentă și plină de tone de gunoaie se vede foarte bine de la balcoanele unor apartamente de lux. Nu discut de ce nu au fost supravegheați copiii și cum au ajuns acolo. În calitate de contribuabil, am fost aproape scos din minți de lașitatea autorităților locale. Imediat după tragedie, Primăria sectorului doi a dat un comunicat în care anunța că pământul respectiv este proprietate privată. Da, este al unei firme cu acționariat spaniol, firmă aflată-n faliment. Cât de convenabil pentru primărie… Nu e pământul statului, deci ne-am scos! Oare de ce în ultimii ani reprezentanții autorităților locale nu au putut să-i caute pe proprietari, să-i amendeze, să-i someze să curețe zona aceea infectă situată-n buricul târgului? A mișcat cineva din subordinea lui Onțanu vreun deget? Nu. Toți au intrat în fibrilații abia după ce presa a vorbit despre moartea oribilă a unui băiețel de 4 ani. M-am enervat și mai tare când mi-am adus aminte câte mandate are primarul sectorului doi, un ins ajuns pe pile general în rezervă, un individ care, cu tricolorul pe piept și îmbrăcat în uniforma armatei române, salută micii pe la diversele chermeze, unul care se semnează pe diversele realizări ca și cum le-ar fi făcut din banii familiei și nu din bugetul primăriei. Nu-mi fac iluzii că cineva va fi găsit responsabil. Bunica și maidanezul vor fi arătați cu degetul de toată lumea. Polițiștii criminaliști au prelevat amprente genetice. Unul dintre maidanezii descoperiți era murdar de sânge pe bot. Anchetatorii vor descoperi că este vorba de ADN-ul copilului de 4 ani. Legea va fi aplicată ( cu fermitate, da) și maidanezul va fi eutanasiat. În sfârșit, aleșii vor putea răsufla ușurați. Se va fi făcut dreptate!

18 thoughts on “Ipocrizie de edil

 1. Donkeypapuas

  Dacă aţi fost acolo mă puteţi lămuri şi pe mină dacă între locul în care se afla bunica şi cel în care au găsit trupul:
  – se găsea o distanţă apreciabilă;
  – se afla şi un gard;
  – plus nişte răpe cu bălării?

  Dacă îmi confirmaţi, pot să-mi pun şi eu întrebarea ce ar prefera Poliţia şi procuartura să facă:
  – să presupună existenţa unui sau mai multor molestatori de copii şi, de aici, să-i bage în panică pe părinţii bucureşteni
  – să-l găsească pe Azor drep ţap (!) ispăşitor.

  Şi dacă Azor doar i-a lins rănile?

  PS: toată lumea se ocupă de paşnicile vietăţi care se află prin preajma blocurilor în schimb nimeni nu se agită să facă ceva cu hoardele de câini din curtea instituţiilor. Ăilalţii mai sunt sterilizaţi, cu crotalul în ureche, ăştilalţii se înmulţesc în schimb nestingheriţi.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Donkeypapuas, am fost al doilea reporter care a ajuns la fata locului. Zona se afla la vreo 3-400 de metri de parc. Din parc se trece foarte usor in jungla mizerabila de langa lac, gardul e rupt. Nu sunt indicii ca ar exista molestatori. Politia si-a facut serios treaba.

   Reply
 2. Gigi

  Din păcate , viaţa unui copil s-a încheiat pe fondul unei probleme nerezolvate a ultimilor ani : ce este de făcut cu câinii nimănui ? Ar fi deosebit de interesantă poziţia diferitelor organizaţii care luptă pentru ….. drepturile animalelor ! În ceea ce îl priveşte pe primar , tot ceea ce era de spus a făcut-o deja Adelin !

  Reply
 3. americanu

  De rahat oricum ,omorat de caini ,nici nu vreau sa ma gandesc..oricum un astfel de titlu ar arata …..pe prima pagina BBC,france-press, etc….Sigur de vina suntem noi care dam cu pietre cand ne ataca,de vina suntem noi ca mergem “pe teriritoriul lor”,noi ca le dam de mancare,si tot noi cei care am abandonat,chiar unde sunt hipsteritele care tipau ca la mort acuma 2,3 ani…..la Botosani.

  Reply
 4. Toni

  Adelin, ce s-a intamplat este oribil si este rezultatul multor ani de nepasare, a tuturor: autoritati, ONG-uri, chiar si oameni care isi vad in mod obisnuit de treaba lor si nu se baga pentru ca au obosit sa lupte contra sistemului. Insa absenteismul nu mai este o optiune. Sunt mamica unui copil de 4 ani si de multe ori citesc posturile tale cu Sma si inteleg atat de bine ce spui, pentru ca si eu tot acolo ma aflu.

  As vrea sa te rog, daca se poate, sa ne oferi o idee,o directie despre cum sa procedam. Ca jurnalist cu atata experienta ai ocazia sa vezi lucruri si oameni, te rog da-ne o directie catre cum am putea schimba situatia. Ma refer la cum putem face sa schimbam legea care-i apara pe caini in detrimentul oamanilor, la presiune asupra ONG-urilor care-si finanteaza afacerile sub eticheta de aparatori ai cainilor fara stapan, la o metoda viabila de a responsabiliza primariile. Te asigur ca multa lume asteapta macar un inceput de rezolvare, si vor raspunde pozitiv.
  Te rog ajuta-ne ca acesta sa nu ramana doar un subiect de prime time care face stirile, mediatizat doar pentru audienta dar golit de continut odata ce si-a atins limitele mediatice. Iti adresez aceasta rugaminte cu tot respectul si cu toata speranta.

  Reply
  1. dice

   Doamnă (“Toni”), nu sunt Adelin :), dar eu am soluţia de rezolvare CHIAR CU LEGILE ACTUALE ŞI O PROTECŢIE REALĂ A ACESTOR CÂINI, însă, din păcate, nu o pot pune în practică din următoarele motive:
   1. _ un fond de pornire a “investiţiei” NON PROFIT (da, ”clasica” problemă, banii) -asta în care noua găselniţă cu deţinerea terenurilor ar permite(!);
   2. _ preţurile terenurilor, fiindcă este nevoie de mult teren;

   Punerea în practică, ar însemna în mare cam aşa (asta în cazul în care cele două puncte nu ar mai constitui impedimentul):
   Realizarea unui centru CIVILIZAT, conform unei societăţi civile civilizate (şi restul bla-bla-urilor cu conformitatea U.E.), cu cabinet veterinar, padocuri şi zone libere, etc. în care ar urma să fie strânşi câinii de pe străzi, sterilizarea lor pe măsura introducerii în centru, înregistrarea, întreţinerea şi hrănirea lor.
   CU TIMPUL, LEGEA NATURALĂ -îmbătrânirea- LE VA MAI REDUCE NUMĂRUL, COROBORAT CU O LEGE DRASTICĂ ÎMPOTRIVA ABANDONARII PE SPAŢIUL PUBLIC ŞI PRIVAT, DE CĂTRE PROPRIETARI, A CÂINILOR!
   De unde se vor găsi fonduri, ulterior investiţiei, pentru a le îngriji şi hrăni?
   Prin direcţionarea, de către societatea civilă CIVILIZATĂ, a cotei de 2 % din impozitul DEJA PLĂTIT STATULUI (statului degeaba şi ascroc!)!
   Este cea mai civilizată soluţie şi li se respectă şi acelor animale drepturile -PE CARE TOT NOI LE FACEM (transformăm) FEROCE- şi nici nu ne transformăm într-o societate barbară, macelăritoare de animale pe care nu le mai suportăm DUPĂ CE NE-AM FOLOSIT DE ELE!

   Consideraţi că societatea CIVILĂ ar fi de acord cu aşa ceva?

   (p.s. 1_ chiar m-am gândit la aşa ceva, revoltat de atâta incapacitate şi discuţii sterile, absurde şi păreri impertinente de peste tot, de aceea aveam deja şi un răspuns la o asemenea “problemă”!
   2_ textul cu majuscule vă rog să-l trataţi ca fiind bolduit sau subliniat, pentru a scoate în evidenţă acea parte, fiindcă nu strig la nimeni.)

   Reply
 5. Donkeypapuas

  Este suficient ceea ce aţi scris drept răspuns pentru a-mi da dreptate:
  – era o distanţă apreciabilă pentru un copil de 4 sau 5 ani
  – era un gard fie el şi rupt
  – erau o “junglă” destul de atrăgătoare pentru un copil de aceeaşi vârstă
  De acum sunt sigur că Azor e de vină şi ale sale “sute de muşcături” (conform televiziunilor)!
  Domnilor pedofili, de acum puteţi să zburdaţi fericiţi! Azorel vă este alibi!

  Reply
 6. Cristi

  Azi in parcul cu pricina erau 7 caini, 3 langa paznici, la locurile de joaca ale copiilor, si nu cum spuneau ca in zone unde nu avea ce sa caute copilul. Stiu bine parcul, si nu numai asta, ci in toate, ex: Plumbuita, Cismigiu, Tineretului … peste tot haite de caini “castrati” si cu semn la ureche, ce ataca. Asa ca sa ma lasati cu ONG-urile. Din 2004 puteau sa nu mai fie caini maidanezi, dar ONG-urile nu fac decat sa ia bani de la noi., deci singura solutie este EUTANASIEREA, iar cei ce nu sunt de acord, le dortesc sa nimereasca pe inserat, intr-un parc, cu copilul langa ei, inconjurati de 10-20 de maidanezi ce maraie (in cazul fericit) la ei. Atunci sa-i vedem. Si zona este putin mai jos de parc. Cunosc parcul pentru ca merg des cu nepoata in el, si maidanezii circula pe la locurile de joaca, speriind copii. Si in afara de asta, Adelin, sambata, in parcul din fata primariei sectorului 2, acolo unde este marele Ontanu, printre cei care ieseau de la cununia civila, stateau la o fotografie, se felicitau, erau cel putin 5-6 maidanezi, ce stateau printre ei … de asta ce sa mai spunem

  Reply
 7. Catelus

  Ipocriti sunteti voi, ziaristii, formatorii de opinie. Ce scandalizati erati cand vreun primar cuteza sa omoare cainii din orase. Sau daca vreun cetatean disperat avea curaj sa otraveasca sau sa impuste un caine. Vai ce ditirambe, ce indignare pentru bietele animale.

  In felul asta s-a ajuns incet incet la enormitati de genul “copilul a intrat pe teritoriul cainilor”, “bietii caini ataca biciclistii pentru ca nu suporta zgomotul cauciucului pe sosea” ,” cainii sunt nevinovati, sigor copilul i-a atacat cumva”, ” bunica e vinovata ca a lasat copilul nesupravegheat” de parca o batrana s-ar fi putut impotrivi haitei de caini.
  Formatorii de opinie, recte ziaristii au initiat un curent caruia Ontanu si restul lasilor de la Primariile de sector nu au avut curaj sa li se impotriveasca. Singur Basescu a fost cel care a diminuat numarul de caini din oras, chiar daca chiar si marea Brigitte Bardot isi smulgea pletele sure de mila cainilor.
  Asa ca domnule Adelin Petrisor, cred ca faci parte din breasla celor care suporta o mare vina morala pentru ce s-a intamplat si nu e cazul sa scandalizezi pentru ipocrizia altora. E o vorba ” sa vezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi barna din ochiul tau”.
  A, si inca ceva, n-as fi surprns sa se afle ca javra adoptata si abandonata de fundatia nustucum sa nu fi fost nici macar castrata.

  Reply
 8. Donkeypapuas

  Tema e diversionisă de la început. Observ că au început deja să plângă mulţi de grija… bicicliştilor, şi asta deşi, atunci când îi văd de la înălţimea volanului, îi înjură cu spume.

  Curios lucru că cei din presă “uită” de acele cazuri în care oamenii au fost atacaţi de câini cu stăpân lângă ei. De rottweileri şi alţi câini de luptă.

  Pe la jurnale s-a amintit şi de cazul acelui japonez ucis, zice-se, de un maidanez. Îmi pare bine că s-a readus şi acel caz în discuţie pentru că sunt nişte elemente cel puţin ciudate pe care organele de anchetă EVIDENT că nu le puteau lua în discuţie pentru că le lipsea un minim de cultură generală despre spaţiul extrem-oriental:

  Japonezul acela a fost muşcat exact – puteţi verifica – în ziua începerii unui nou an din calendarul chinezesc. Anume în ANUL CÂINELUI! Procuratura a susţinut langa-danga că muşcătura i-a produs o asemenea hemoragie încât a murit individul în câteva clive. Presa a crezut fără să clipească! De ce să pomenească de CRIMĂ, una “rituală” în cazul japonezului. Poate legată de ceva mafii sau societăţii secrete din părţile nipone?

  Un ziarist ar fi întrebat un om de specialitate, un etiolog, dacă ar fi fost posibil ca un câine să producă sute de muşcături. UN SPECIALIST! Nu un “câine roşu” de la Dinamo, nu un afacerist de la ONG-urile “iubitoare de patrupede”…

  Şi uite aşa ne îndepărtăm de la coabitarea distrugătoare de ţară dintre “javra” de la cotroceni şi “jigodia” de la Palatul Victoria, adevăraţi maidanezi ai politicii.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Toni, raspund si eu in masura timpului pe care-l am, nu sunt un tonomat: apesi butonul si eu iti indeplinesc dorinta. Daca e usor ce fac eu, esti liber sa o faci si tu. Cum cred eu ca ar trebui rezolvata problema? Adoptand modele din Europa occidentala: control mai bun al adoptiilor ca diversii iubitori sa nu-i mai ia de la ecarisaj ca sa-i abandoneze pe strazi si, in cazul in care nu sunt adoptati intr-un termen rezonabil, eutanasierea. Da, ar fi bine sa-i poti caza in padocuri, insa nu cred ca primaria va putea construi adaposturi pentru 100.000 de caini. Am caine, Smaranda a invatat sa mearga ajutata de cainele familiei, ai mei au caini si pisici, deci zic eu ca sunt iubitor de animale. Animalele trebuie sa stea in curtile si casele oamenilor, nu pe strazi.

   Reply
 9. Geo anti limonada

  Dumneata , Adelin Petrisor (ca nu pot sa iti spun domn, nu cazul…) faci parte din cercul Ipocriziei si Josniciei supreme… Dumneata esti o Cartita a HIENEI nationale in televiziunea romana, o unealta a Jigodiei securistice felics si vei urma – probabil- calea secaturii mirel palada, un manipulator ordinar , in cardasie cu camelia voiculescu… In orice caz, te anunt ca jihadul romanilor rationali si echibrati, bulgarele saturarii romanilor de lichele se pravaleste la vale, tot mai mare in fiece zi… Din pacate, multi naivi au mai sperat in moralitatea dumitale, insa nu e nici o diferenta intre dumneata si Marie Jeanne Ion, sa zicem… Intotdeauna il voi respecta pe Sorin Miscoci, nu pe dumneata , unealta a lui voiculescu, uciga-l crucea de criminal…

  Reply
 10. elena

  Dumnezeule ,nu inteleg de ce atitea discutii ! auzi ,oprescu vrea referendum! !!!!!!!!!!
  a murit in chinuri cumplite un copil ! au mai murit si alti OAMENI!!!!!!!!!!!!!!!!
  Statul romain a demonstrat ca nu e capabil sa gestioneze in mod civilizat problema ciinilor!!nu e capabil sa aiba grija nici de copii ,bolnavii, pesionarii acestei tari ! a demonstrat o de atitea ori ! ce facem atunci ? ne uitam pasiv cum ne sunt omoriti copii de ciini ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.