La BIAS

V-am spus că am fost cu Smaranda la Bucharest International Air Show. Am fost dimineață, pe la 10:00 și seara, pe la 19:00. La tura a doua, am și intrat pe aeroport, nu ne-am mai mulțumit să ne uităm de pe DN1. Fără să știm, am intrat în vizorul unui amic fotograf, Alex Tudor. A fost un paparazzo de treabă, ne-a trimis fotografiile pe email. Mulțumim, Alex!

elicoptersmabias

7 thoughts on “La BIAS

 1. florin dia

  Am și eu o întrebare de cititor/telespectator amator de știri.
  La facultățile de jurnalism din România, ce se recomandă în legătură cu titlul unei știri și cu redactarea ei în general?
  Poți să îmi dai câteva linii generale despre cum se scrie o știre ca la carte? (Văd că am trecut deja la a doua întrebare.) Sunt doar curios, n-am de gând să mă fac reporter la vârsta mea, dar vreau să pot deosebi o știre bună de una slabă din punct de vedere tehnic.
  Sper că nu te deranjează comentariul meu off-topic.

  Iar „on-topic”: ce făceai, domnule, cu fetița, agățați amândoi de elicopter? Cine a mai pomenit așa ceva?! 😛

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   florin, pe scurt, la facultate se invata si despre principiul piramidei inversate: informaţiile esenţiale sunt prezentate la începutul articolului. Celelalte detalii sunt redate descrescător, în ordinea importanţei. Teoretic, titlul trebuie sa-ti dea o idee clara despre ce contine stirea. mai nou, dupa modelul tabloid, au aparut cretinisme gen: Vezi cine a facut nu stiu ce…

   Reply
    1. florin dia

     Pe mine m-a șocat ieri titlul principal de pe Gândul.info:
     http://www.gandul.info/reportaj/la-88-de-ani-tortionarul-visinescu-da-cu-pumnul-ca-in-tinerete-futu-ti-cristosu-ma-tii-sa-ti-fut-11180639
     Nu (cred că) sunt pudibond, puteau să-i redea cuvintele liniștiți, dar de ce în titlul principal de pe prima pagină? Puteau să scrie și ei frumos: „Torționarul Vișinescu înjură ca un birjar”. Așa cu multe bube, aveam o părere bună despre jurnalismul din România, mi se părea unul dintre domeniile care până să vină criza asta, era destul de respectabil față de alte domenii. N-o fi Gândul sediul profesionalismului în jurnalism, dar nici așa disperat după trafic/audiență nu m-aș fi așteptat să fie. Și parcă e primul portal ca nr de vizitatori.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.