Plecarea celor de la Nokia este o veste tristă pentru o țară cu o economie rahitică. Sunt voci care le cer românilor să boicoteze produsele companiei finlandeze. Oare asta să fie soluția? De prin 2009, Nokia a cam început să o ia la vale și sunt convins că managerii și-ar muta afacerilor oriunde pentru a crește profiturile, lucru care nu cred că poate fi condamnat în capitalism. Cred că de condamnat sunt ai noștri cârmaci care nu au știut să-i țină aici pe finlandezi. Dar e mai greu să te întrebuințezi și să te „vinzi” mai bine companiilor mari, să reglezi fiscalitatea excesivă, să reduci birocrația și mai ales corupția. E mult mai ușor să boicotezi. Pentru români, cred că și boicotul se va dovedi o operațiune istovitoare și complicată. Dacă ar fi după mine, aș propune să boicotăm espresso-ul și croissant-ul pentru modul în care Italia și Franța îi tratează pe români. Finlanda trebuie pedepsită și mai aspru pentru că se opune extinderii Schengen: macar o perioada, trebuie să-l interzicem pe Moș Crăciun!

 

sursa foto: destinatiituristice.ro

12 thoughts on “La boicot, voinicii mei!”
  1. adelin poporul roman a demonstrat de-a lungul anilor de la revolutie incoace ca suntem doar un popor de ,,curve”…cand avem nevoie de ceva ne bagam pe sub pielea omului…cand cerem ceva isi cere fiecare in parte cum poate …nu au tupeul sa iasa cu totii in strada sa isi ceara drepturile,,,caracterb au grecii care nu acceptat sa fie calcati in picioare…cand li s-au taiat 5% din salarii au terminat la propriu Atena…la romani s-a taiat 25 % s-au taiat toate sporurile, s-au taiat pensiile s-au inmultit hotiile parlamentarilor deputatilor etc, si nimeni nu a avut tupeul sa zica nimik….ne meritam soarta ,…trebuie sa ne ducem singuri crucea

  2. Ce zici tu…este foarte greu,de fapt romanilor le este greu cam orice in afara de bericica,mititei si manele !Tot ce inseamna initiativa,de orice natura ar fi ea,nici nu-i agita si nici nu-i afecteaza,raman impasibili !!!Poate generatia tanara va fi mai activa(dea Domnul!)dar cei maturi azi,mi se par blazati si indiferenti.

  3. (Vanzarile Nokia au picat vertiginos,) salariul unui muncitor chinez e de cateva zeci de dolari. Probabil singura solutie era sa dea Romania bani celor de la Nokia ca sa ramina in tara… La noi doar se asamblau telefoane aka niste cetateni stringeau niste suruburi – era ilogic sa nu plece cu partea de asamblare in China, in conditiile in care toate subansamblele veneau tot din China.

  4. „Finlanda trebuie pedepsită și mai aspru pentru că se opune extinderii Schengen: macar o perioada, trebuie să-l interzicem pe Moș Crăciun!”

    Eu l-as interzice pe viata 🙂

  5. Adelin, Nokia e deja istorie si cred ca in scurt timp va disparea cu totul, si fara boicotul romanilor. Concret: de cind a aparut telefonia mobila la noi, am fost fan Nokia si am avut numai telefoane Nokia… pina anul trecut. Pentru ca ei, printre altele, nu fabrica telefoane dual-sim!!

  6. Nicuşorule, acum, ca tu ai avut o copilarie care te marcheaza, fara Moş Crăciun, nu înseamnă că noi trebuie să ne creştem copii la fel.
    Boicot la ceva ce abia daca se mai vinde, e ceva aiurea. Daca se incepe montajul in China se prea poate ca brandul sa mai recapete cateva puncte de rating. Boicotul cel mai eficient si-l induc finlandezii singuri.
    Ar fi momentul ca ai nostri sa foloseasca mai eficient infrastructura ramasa si sa priveasca inainte.
    Lumea nu a inceput in inima Ardealului cu Nokia si nici nu se termina cu Nokia. Si nici altundeva aiurea.

  7. Seby, tu ca roman neaos ce te afli, doar ai si un Y in nume, nu? ar trtebui sa intelegi ceva si din chestia aia ce ti se preda la orele de sport si se chema Istorie.
    Grecii au coloana inca din certe motive si din conjunctura, nu este genetic.
    Daca cineva trage cu okiul sub cocoasa aia de Cultura si Istoria Culturii pe care si-o tot admninistreaza grecii in mod continuu sub epiderma zbarcita a Europei Unite, nu se poatge sa nu observe ca le lipseste cate ceva.
    Spre deosebire de romani, ei nu cara in spate ranita aia de nisip ud numita „50 de ani de aplicare constanta a directivelor NKVD”.
    Noi alunecam intr-o dulce reverie din aneantizarea constanta notiunii de popor dinainte de ’89, chestie indusa de directivele NKVD in aneantizarea notiunii de popor ceruta cu insistenta de procesul de Globalizare.
    Daca prima faza, in cei 50 de ani, serveam ca balon de oxigen pentru rateurile unei economii in deflatie a „Trustului Pactului de la Varsovia”, acum, de vreo 20 de ani suntem aneantizati ca popor pentru a deveni piata de desfacere a unui consumism global ajuns in sapa de lemn pentru prima data dupa „accidentul” din anii ’29-’30.
    Una peste alta, in mai putin de o decada vom desavarsi pe meleagurile mioritice transformarea unei Natii in populatie.
    Cine a mai vazut o oaie boicotand ciobanul?

  8. Lovindu-ne imaginea cu Schengenul, Finlanda ne-a alungat niste investitori, pagubindu-ne poporul. O reactie institutionalizata cum fu contra Olandei intoarcerea TIR-urilor cu lalele bolnave e delicata, dar patriotii români pot inventa destule reactii de retorsiune atingând la rândul lor imaginea Finlandei. Gazetarii, forumistii si postacii pot, de exemplu, sa se intrebe insidios daca nu cumva agresând România, exact dupa ce s-a aranjat chestiunea scutului atomic de la Deveselu, neutrii finlandezi nu fac cumva jocul enormului lor vecin jenat strategic.

  9. Nu ma mai ating de produsele celor care au mutat productia din Romania. Am sa cumpar de la concurenta lor, de preferat produse in Romania.

    Au mutat productia din Romania in alte tari:

    Coca Cola, Kraft Foods, Colgate-Palmolive, Nokia, Perfetti Van Melle (Mentos si Chupa Chups)

    Produc in Romania:

    Pepsi, Procter & Gamble, Plannja

    Completati lista cu cei care si-au mutat productia din Romania si, eventual, cu o alternativa (de preferat produsa in Romania).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.