Povestea lui Shin mi se pare că descrie cel mai bine nebunia unor dictatori care și-au transformat cetățenii în animale de companie. ShinReportajele telejurnaluluiExperințele lui Shin Dong-hyuk sunt înfiorătoare: a devenit deținut politic prin naștere, a fost călăul moral al propriei mame,  a evadat doar pentru că voia să aibă burta plină. Nici încercările de a învăța senimentele, regulile lumii libere nu sunt mai puțin complicate. După ce am citit cartea „Evadare din lagărul 14”, după ce am stat de vorbă cu fugarul, după zecile de vizionări ale interviului, pot să spun că m-am obișnuit oarecum cu duritate poveștii. În montaj, sunt atent la imagine, la sunet și pierd din vedere latura emoțională. Grimasele și perplexitatea lui Florin (colegul cu care montez) mă trezesc la realitate și subiectul îmi dă din nou fiori…

Reportajul „Mai rău decât animalele- viața într-un lagăr nord-coreean” va fi difuzat sâmbătă, 6 septembrie, după Telejurnal, de la ora 21, pe TVR1.

4 thoughts on “Mai rău decât animalele”
  1. eşti nedrept. pentru animale nu există rău sau bine, ci numai necesităţi.
    am citit acum ceva vreme despre coreean, sper să nu uit să mă uit sâmbătă la TVR.

  2. Felicitări, Adelin! Un reportaj foarte bun, despre un om cu o poveste impresionantă. La un moment dat, în timpul interviului, Shin a spus că vine în România. Știți când și dacă va fi un eveniment cu public? Mulțumesc!

  3. Am urmarit documentarul, foarte bine realizat , exeptionala ideea de a lua un interviu acestui trasfug ,poate in acest fel vor contribui si romanii cu ceva la demascarea dictaturii Nord Coreene si astfel iesind adevarul la iveala dictatura nord Coreana se va clatina oarecum. Cel putin pe vremea lui Ceausescu , ne amintim ca dictatura ceausista era sensibila la astfel de demasacari. ..si crea oarece reactii. Pe de alta parte asa cum am mentionat si in comentariul de pe facebook, documentarul a avut si un punct slab acela fiind scrisul traducererii a fost prea mic .Desi am semnalat de mai multe ori la TVR ca scrisul este prea mic la traducerile redactiei Stiri ,sefii, sau cel care se ocupa de astea , se incapataneaza sa pastreze scrisul foarte mic spre disperarea celor care au TV cu ecran mic .
    O nota de zece si pentru deschiderea pe care o aveti pentru oameni, pentru a comunica cu ei. cand alti jurnalisti TVR , sau baricadat in spatele a tot felul de setari de confidetialitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.