McCullin

Frontline Club București a organizat o dezbatere despre jurnalismul de război. Shellshocked-soldier-006Piesa de rezistență a fost documentarul “McCullin”, un film despre unul dintre cei mai mari fotografi de război ai lumii. Don a lucrat zeci de ani pentru Sunday Times. A fotografiat în războaiele din Cipru, Vietnam, Cambodgia, însă recent a fost și prin Siria. “Excursia” cu rebelii sirieni a făcut-o la “doar” 78 de ani. Vă recomand cu căldură documentarul. Este foarte dur, însă descrie foarte bine demența celui mai urât lucru inventat de oameni, războiul. Don McCullin este un personaj extrem de interesant: fără școală, dislexic, însă un fotograf de geniu. La dezbaterea Frontline au fost invitați Jacqui Morris, regizorul și Radu Sigheti, unul dintre cei mai mari fotografi români, fotograf-șef la Reuters. Sala a fost plină. Discuția de după proiecție a durat aproape 3 ore. Bravo, Feher!

sursa foto: 1. Don McCullin / 2.& 3. Sorin Lupșa 

Frontline1Frontline

 

 

7 thoughts on “McCullin

 1. alin

  Mereu m-am intrebat ce iti trebuie sa ajungi un fotograf de acest gen.
  Sa te duci in razboaie de capul tau sau sa te sponsorizeze un grup media?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   alin, fotografii mari se duc în războaie pentru ziare, reviste sau agenții mari de presă. Sunt și freelaceri, normal, însă nu sunt așa de mulți.

   Reply
 2. americanu

  sa nu uitam cat de periculoasa este aceasta meserie reporter/fotograf…si la cate riscuri te supui doar pentru un cadru mai reusit…ma gandesc si acuma la chris hondros…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   kilroy, usor nu cred ca a fost. La un moment dat el s-a oprit, a spus gata. Nu-mi dau seama daca e o chestie de PR sau chiar nu a mai putut rezista tentatiei. Oricum, e remarcabil sa faci fotografii in Siria la 78 de ani, dupa o operatie complicata pe cord.

   Reply
 3. Claudiu Constantin

  Și filmul și dezbaterea au fost inițiative din care nu numai tinerii jurnaliști, ci și societatea civilă au mult de câștigat. Nu ne rămâne decât să vă mulțumim pentru că ați fost acolo. Jos pălăria!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.