12 thoughts on “Milog mioritic

 1. de gustibus

  Specify please:
  – My Log
  – Mi Log
  or
  define please
  – milog.
  De foarte multe ori simpla etimologie a unui cuvant poate duce la eradicarea/corectarea problemei/situatiei descrise de acel cuvant.
  Doar o supozitie.

  Reply
 2. Andrei Ardeleanu

  Dacă cetățeni români se grăbesc să promoveze cerșetori, milogi, infractori și să le fluture imaginile numai în asociere cu o identitate românească, ce pretenții să avem de la străini?

  Dacă toți jurnaliștii îi prezintă pe țigani ca fiind neapărat români, cum poate un suedez, un canadian, un sloven să aibă altă părere despre români?

  Dacă un cetățean al unei țări ne arată constant mizeria de pe corpul său, cum ar putea crede cineva că acel cetățean este curat?

  Nu cred că ignorarea problemei este soluția, dar sub nici o formă nu poate fi o soluție promovarea unei astfel de imagini.

  Chiar nu se găsește nimic pozitiv de publicat, domnule Petrișor?!

  Chiar îți face plăcere să te bălăcărești?

  Chiar numai mizeria și murdăria trebuie arătată celorlalți?

  Intelectualii români din Helsinki sunt chiar atât de greu de găsit și de fotografiat?

  Românii cinstiți, curați, din Finlanda sunt chiar atât de greu de găsit?

  Chiar trebuie convinsă toată lumea că doar imaginile cu cerșetori murdari reprezintă România?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Domnule Andrei Ardeleanu, stau sa ma gandesc daca nu puteti intelege niste lucruri sau doar va prefaceti. Tiganii pe care-i vedem in fotografii sunt ROMANI, chiar daca dvs. nu va place. In Finlanda am intalnit profesori universitari, ingineri romani. Din nefericire, stimate domn, pe acestia nu ii vad finlandezii. De ce? Pentru ca sunt impecabili, perfect integrati. Vezi doar ceva ce-ti sare-n ochi, ceva ce iese din peisaj: milogii. Eu cred ca nu trebuie sa ne multumim cu ideea ca cei mai multi romani din vest sunt oameni integrati, ci ar trebui sa facem ceva sa-i schimbam pe cei care nu-s asa. Legat de ceea ce public: poate nu ati observat ca e blogul meu, nu al dvs. Legat de balacareala, cred ca nu aveti proprietatea termenilor. Eu nu ma balacaresc, cum “destept” sesizati dvs. De asemenea, poate ca veti observa ca nici nu va tutuiesc..

   Reply
 3. Andrei Ardeleanu

  Reformulare:

  Dacă cineva, oricine, ne bagă constant sub ochi numai și numia murdăria, numai și numai rănile sale înfiorătoare, diformitățile, numai și numai mirosul pestilențial, și insistă, mereu și mereu să ne arate acest lucru, ce facem?

  Îl privim cu respect? Îl tratăm cu același zâmbet ca pe ceilalți, care ne arată că se spală, nu peste tot, dar se spală, că se îmbracă îngrijit?

  Reply
 4. Andrei Ardeleanu

  De acord, finlandezii, francezii, englezii văd milogii, nu intelectualii.

  Atunci de ce îi promovați TOT pe milogi?

  De ce îi arătați tot pe ei?

  Când vorbesc la plural, mă refer la jurnaliști.

  În rest, politețea față de dumneata consider că mi-am manifestat-o utilizând cuvinte ca “domnule” și “dumneata”, exprimându-mi opiniile pe un ton rezervat, explicând mai în detaliu acolo unde am considerat necesar, folosind o limbă literară și nu argou. Dacă dumneata consideri că pluralul de politețe este singura condiție a manifestării respectului, mă voi conforma, deși cu mirarea și reținerea de rigoare. Iar prescurtarea “dvs” nu înseamnă nimic în materie de politețe. Oricând este de preferat un sincer “tu” decât un fals “dvs”.

  Evident că acesta este un blog personal, evident că sunt emise părerile proprii, ale dumitale (a se citi “dumneavoastră”), nu am nici cea mai mică intenție să contest asta.

  În același timp, cred că atâta vreme cât fiecare comentariu (“respons”) trebuie “moderat” de “moderator”, presupune că administratorul blogului (dumneata, dumneavoastră) poate foarte simplu să nu publice reacțiile care îi par deranjante, ofensatoare sau împotriva părerilor sale.

  Mă adresez dumitale (a se citi “dumneavoastră”), pentru că am o părere bună în legătură cu ceea ce am apucat să cunosc până acum ca fiind munca dumitale. Tocmai pentru că am această părere bună, tocmai pentru că aveam impresia că dumneata (a se citi “dumneavoastră”) ești un jurnalist foarte echilibrat, sunt surprins și afectat, recunosc, de insitența de a prezenta doar persoane de joasă condiție, milogi.

  Un prieten mi-a atras atenția cu ceva vreme în urmă, când vorbeam despre români, că greșesc. M-a pus să fac un exercițiu de imaginație: dacă întâlnim un francez (fără a fi fost niciodată în Franța)și îl întrebăm cum e la el în țară, cum sunt concetățenii săi, iar acesta ne-ar spune cam ceea ce ne spun și ne repetă mulți dintre jurnaliștii români zi de zi, oră de oră, an după an despre români, și anume că sunt criminali, curve, proști, nespălați, ne vom uita la francez și vom gândi că am întâlnit un nebun. Când întâlnim al doilea francez și îl întrebăm același lucru, dacă ne va răspunde cum ne răspund mulți dintre conaționalii noștri, acuzându-i pe ceilalți că ar fi răi, hoți, criminali, curve etc, am zice că am avut ghinionul să întâlnim doi francezi tâmpiți. Dar când am întâlni și pe al treilea, și pe al patrulea care să spună la fel, intoxicați și intoxicanți, că ei, toți, sunt răi, curve, hoți, criminali, violatori, murdari, cerșetori, milogi, atunci ne-am feri cu scârbă de ei. Dacă ei spun asta despre ei, înseamnă că așa or fi toți, nu?

  Putem înlocui “francez” cu orice altceva.

  Dacă nu ni se atrage atenția decât asupra milogilor, înseamnă că toți sunt milogi.

  Dacă ni se spune că nu merită respectați, nu îi respectăm, nu?

  Așa cum am mai scris, nu sunt de părere că dacă ignorăm o problemă, aceasta dispare sau nu există. Nu. Dar dacă continuăm să ne denigrăm pe noi înșine, să ne arătăm doar părțile negative sau doar elementele joase, nu avem nici cea mai mică șansă să revenim la normal, să scăpăm de etichete înjositoare.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Andrei Ardeleanu, partea cu tutuitul era o ironie… Nu sunt asa de pretios. Cat despre subiecte, v-am mai spus, nu sunteti obligat sa le cititi.

   Reply
 5. Geo

  Stau si ma intreb cine le da banii cu care se intretin acesti cersetori ? Finlandezii nativi sau romanii/precum si alte natii integrate in Finlanda (ma refer la cei care efectiv lucreaza sau studiaza). Intrebarea poate fi extinsa la nivelul intregii UE. Daca sunt si nativii printre darnici atunci duplicitatea vine si din partea lor
  Cele bune

  Reply
 6. NICOLETA

  In ultima vreme intr-adevar se face cam mult caz din cersetoria cetatenilor romani(a se citi TIGANI )peste hotare.Dar ,atata timp cat asta umple presa europeana ,noi ma gandesc ca suntem datori sa raspundem cumva !Din pacate cine trebuie sa ia atitudine este surd si orb!Iar cine ar trebui sa invete nici nu stie sa citeasca daramite sa si vrea sa se alinieze unor conduite civilizate.Cat timp tiganii vor trai din furt si cersetorie exclusiv,le convine de minune treaba asta.Nu-i vad eu muncind pe branci pentru cativa euro,asa,ca toti romanii aflati peste hotare.Fie ca ne place sau nu,TIGANII SUNT DEJA UN FLAGEL AL EUROPEI !Toata stima pentru ceea ce faceti pe blog(si nu numai),DOMNULE PETRISOR,sper ca nu am suparat cu aceasta ironie pe nimeni.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.