Nașu’ și-a găsit nașul

“Nașu'” este porecla pe care ziariștii “bătrâni” i-au dat-o lui Sorin Roșca Stănescu. La 18 ani, când am venit în presa centrală, cam așa era descris de colegii mai experimentați: jurnalist vechi, patron de ziar, bogat, cu relații. Ca orice om, SRS a făcut și lucruri bune, dar și mai puțin bune. Unii îl laudă pentru că a ajutat tinerii ziariști, alții susțin că a profitat de puterea ziarului și a făcut bani șantajând diverse firme. Cum nu a existat vreo hotărâre judecătorească definitivă, e greu de spus dacă a fost așa. Cert este că Înalta Curte l-a condamnat ieri la 2 ani și 4 luni în dosarul Rompetrol. Inițial, instanța inferioară îl achitase. Amănunte despre acest caz găsiți în clipul de mai jos, clip ce conține o știre din Telejurnal și o transmisiune în direct pe care am făcut-o din fața penitenciarului Rahova.

3 thoughts on “Nașu’ și-a găsit nașul

 1. Donkeypapuas

  Nu înţeleg în schimb cum cei care au dereglat piaţa – adică insiderii care l-au informat pe SRS (după cum reiese din condamnare) – toacmai aceia nu au fost pedepsiţi ei drastic? Mă lămuriţi dumneavoastră?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Donkeypapuas, cel mai important era Dinu Patriciu, dar el a murit. Au mai fost implicate și două firme mari de brokeraj.

   Reply
   1. Donkeypapuas

    Dacă l-a informat Dinu Patriciu că îşi vinde acţiunile, acest lucru NU este ilegalitate. Încălcarea legii o reprezintă scurgerea de informaţii de la cei care INTERMEDIAZĂ vânzarea, prin urmare brokeri şi gangsteri de la CNVM. Ăştia din urmă or fi din acelaşi aluat cu cei care închiseseră ochii în faţa lui SOV Invest?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.