Neglijență

Filaret Moțco a fost adus acasă. A fost decorat post-mortem, a avut parte de un ceremonial militar pe baza aeriană 90, iar un C-27 Spartan l-a dus acasă unde va fi înmormântat azi. Eu sper că, după ce va trece peste șoc, familia va da în judecată ONU. Sunt de părere că o organizației cu atâta experiență ar fi trebuit să facă mult mai mult pentru siguranța oamenilor ei într-o zonă volatilă precum Afganistanul. Știm cu toții că funcționarii ONU reușiseră să se retragă în buncărul misiunii, așa cum cer procedurile. Cum de au fost ei lichidați? Simplu. Adăpostul avea o ușă necorespunzătoare, mai apropiată de cea de coteț decât de cea de buncăr. Protestatarii au trecut ușor și i-au vânat prin încăpere pe oamenii înspăimântați… Un buncăr serios ar fi trebuit să-i țină departe pe agresori cel puțin 10-15 minute. Ar fi trebuit să aibă linii de comunicații care să permită chemarea QRF-ului (Quick Reaction Force). Se pare că “pivnița” ONU nu a avut mai nimic din toate acestea și, în aceste condiții, agajații au fost pradă sigură. Sper ca familiile celor uciși să angajeze un avocat care să verifice toate aceste lucruri și să dea în judecată instituția bugetofagă și puțin eficientă numită ONU. Nu pentru bani, dar poate-n viitor alții vor fi mai bine protejați.

 

11 thoughts on “Neglijență

 1. NICOLETA

  Credeam ca nu vad bine ce scrii! Nu se poate asa ceva,de ce le-au mai facut “buncare”daca nu sa fie in siguranta??BUN SFAT !!SA-I DEA IN JUDECATA CU DESPAGUBIRI MAXIME !!! ESTE DITAI INSTITUTIA INTERNATIONALA !Scuze,m-am enervat prea rau.

  Reply
 2. americanu

  Dar unde era ANA !?!?! sau politia locala…..
  PS:”imi plac la nebunie” decoratiile post-mortem…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, ANA,ANP sunt …praf.
   Nicoleta, chiar sper să-i dea în judecată. Să fie un exemplu.

   Reply
 3. VirtualKid

  Adelin, ti-as sugera sa dai o mana de ajutor familiei, atat cat poti, pentru ca familia sa beneficieze de sprijinul statului roman in aceasta actiune. Statul este cel care este membru cu obligatii, dar si drepturi, in baza conventiilor, dar mai ales ale contributiilor sale.

  Reply
 4. Andrei

  Buncarele alea parca erau facute de romani pentru a te proteja de baloane umplute cu apa. Nu cred ca cei din familia romanului nostru va da in judecata ONU, pentru ca sunt niste oameni amarati de, la tara, si cu putina scoala si nu stiu ei ce sa faca intr-o asemenea situatie. Statul roman ar trebui sa faca aceste demersuri, dar cum noi am avut mereu conducatori cacati la cur, nu-si vor permite niciodata sa faca asa ceva, ca vorba aia, se pun rau cu occidentul, de parca acum ar fi vreo relatie buna.

  Reply
 5. NICOLETA

  Mai sper ca familia sa ia legatura cu celelalte familii ale decedatilor si sa faca “front comun”-ce a fost acolo se chiama CRIMA !

  Reply
 6. americanu

  Ce sa faca statul roman?? ma faci sa rad !!!! dar nu rad ,ca nu-i un subiect funny…..
  Nicoleta au fost mai cazuri de genul,si cu echipa aia de medici ucisi…..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.