Negociere la sânge

Se pare că iranienii s-au hotărât ce să-i ceară lui Moș Crăciun. Potrivit un site israelian, oamenii lui Ahmadinejad ar vrea sub brad niște rachete S300 PMU-1, rachete sol-aer cu rază lungă. În această poveste, Moșul este Federația Rusă, cea care deține tehnologia acestei rachete performante. Teheranul le-a propus rușilor acces la drona RQ 170 Sentinel, dorind în schimb sistemul S300. Cu un radar care poate urmări simultan 100 de ținte și poate ataca 12, S300 este unul dintre cele mai performante sisteme anti-aeriene ale momentului. Negocierile sunt dure, însă Iranul are o carte destul de bună…

Sursa foto: www.armyrecognition.com

5 thoughts on “Negociere la sânge

 1. Un militar

  La cat de paranoici sunt rusii ma indoiesc ca ar avea intentia sa dea pe mana iranienilor un sistem de rachete atat de performant. Stiu si ei la fel de bine ca aliantele se pot schimba peste noapte. Ar fi destul de neplacut sa-ti zbori Suhoiul la rasul solului incercand sa eviti rachetele create tot de tine.
  Oricum iranienii par a fi pe cai mari, si oferte cu siguranta au, asa ca isi pot permite sa joace si la mize mari sau chiar la cacialma.
  Poate totusi totusi ia naibii foc (intamplator, desigur) magazia aia unde tin drona si ramane toata lumea multumita. Minus iranienii, evident.

  Reply
 2. sin

  Eu in locul rusilor le-as da (ca oricum erau in discutii sa cumpere mai multe seturi de S300) numai sa-i vad tristi de craciun americani si pe israelieni 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.