Iată ce a făcut Erdogan în Turcia după tentativa de lovitură de stat:Erdogan

 • după doar 48 de ore erau arestați 7.543 de suspecţi, dintre care 6.038 de militari, 755 de magistraţi şi 100 de poliţişti; (sursa: premierului Binali Yildirim)
 • 257 dintre cei aproximativ 2.600 de angajaţi ai Cabinetului premierului Turciei au fost demişi;
 •  492 de membri ai celei mai înalte autorități islamice au fost dați afară;
 •  Ministerul Educaţiei a suspendat şi deschis anchete împotriva a 15.200 de profesori;
 •  în jur de 100 de angajati ai serviciilor secrete au fost suspendati;
 • 7850 de polițiști au fost demiși;
 • 2745 de judecători au fost dați afară;
 • 1500 de angajați ai Ministerului de finanțe au fost demiși;
 • 614 jandarmi au fost dați afară;
 • 370 de angajați ai TRT ( Televiziunea publică) sunt anchetați;
 • 1577 de decani ai unor facultăți au demisionat;
 •  CNA-ul turcesc a retras licentele posturilor de radio si televiziune considerate apropiate de Fethullah Gulen, omul acuzat de regimul Erdogan că ar fi în spatele loviturii de stat eșuate. Lucrurile arată rău. Este clar că Erdogan avea de multă vreme liste cu cei pe care trebuia să-i elimine din viața publică. Ceea ce se întâmplă acum în Turcia seamănă cu „Noaptea cuțitelor lungi”. Pentru cei care au uitat:  în 30 iunie 1934, Hitler a început să-și omoare rivalii. În urma „Operaţiunii Colibri” cel puţin 85 de oameni au murit și peste 1000 de presupuşi adversari au fost arestaţi. Sultanul Erdogan începe să semene din ce în ce mai mult cu Hitler…

foto © AP

P.S. Cu siguranță cifrele vor crește în zilele următoare…

5 thoughts on “Noaptea cuțitelor lungi (versiunea Erdogan)”
 1. Si armata asista pasiva cand camarazii lor sunt arestati si umiliti in general populatia sta cu gura cascata 🙂 numai nepasarea permite unui astfel de mascarici sa ajunga asa sus..

 2. Adeline, cred ca pe tatucu Erdogan l-a apucat paranoia. Ce Kim Jong-un ? Grasul de la Phenian paleste in fata acestui Pol-Pot de la Istanbul. Presedintele turc mai are un pic si o sa-si suspecteze si fratii, si surorile, chiar si animalele de companie (daca are asa ceva). Numai dictatorii veritabili pot sa suspecteze atat de multi oameni pentru un complot organizat de un grup restrans. Nu vad cum ar putea deveni Turcia membra UE in astfel de conditii. Naravul din fire n-are lecuire. Spiritul otoman nu a apus ci doar a hibernat putin. Viitorul Turciei nu e bun si faptul ca ne desparte doar o mare de ei nu poate decat sa ne ingrijoreze. In orice caz, poporul de acolo culege ce-a semanat. Cand Erdogan era premier, i s-a cerut demisia pentru ca vroia sa distruga un parc din cate imi amintesc, acum actioneaza in calitate de sef al statului ca Saddam. Degeaba se bucura ei acum, propaganda isi face treaba. Oamenii n-au fost pregatiti pentru o schimbare. Dar lasa ca are grija tatucul de ei, o sa le de-a el democratie cat sa faca indigestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.